eur:
385.23
usd:
355.32
bux:
69361.18
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter

Címke: magyar nemzeti bank (218 cikk)

Hergár Eszter: az MNB új százasa több szempontból is egyedi és különleges
2024. május 24. 09:39
Hergár Eszter: az MNB új "százasa" több szempontból is egyedi és különleges
Története legnagyobb nemesfém emlékérméjét bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank fennállása 100. évfordulójára. A május 24-től megvásárolható 50 ezer forint névértékű érme sok különlegességének egyike, hogy hátoldalára aranyozott rátét került. A legtöbbek azonban a centenáriumra megjelent, szintén különleges 100 forintos forgalmi érmével találkozhatnak majd.
Elemző: nyáron jelentősen változhat a kamatcsökkentés üteme
2024. május 5. 18:55
Elemző: nyáron jelentősen változhat a kamatcsökkentés üteme
Az MBH Bank elemzői szerint a jelenlegi, lassabb ütemű kamatcsökkentést folytathatja a Magyar Nemzeti Bank, de az év második felében már csak minimális enyhítés várható az MNB részéről, év végéig pedig 6,25 százalékig csökkenhet az alapkamat. A jegybank kamatpolitikájáról és a forint árfolyamának várható alakulásáról beszélt Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum vezetője.
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság
2024. április 26. 06:00
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság
Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.
×
×
×