eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője egy molinót tesz a pulpitusra az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Közel 10 milliós büntetést kapott Szabó Tímea

Megint nem adta ki Hadházy Ákos mentelmi jogát az Országgyűlés keddi ülésén.

Az Országgyűlés - a mentelmi bizottság javaslatára - 33 igen, 121 nem szavazattal és négy tartózkodás mellett nem függesztette fel Hadházy Ákos (független) mentelmi jogát, amit a Pécsi Járásbíróság egy magánvádas rágalmazási ügy miatt kért. A feljelentés szerint a képviselő olyan csalónak állított be egy mangánszemélyt, aki azon próbál nyerészkedni, hogy a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben 2020 elején óriási árréssel értékesít egészségügyi maszkokat és fertőtlenítőszereket.

Szabó Tímea (Párbeszéd) tiszteletdíja ugyanakkor több mint 9,6 millió forinttal csökkent: az Országgyűlés 114 igen, 47 nem szavazattal és két tartózkodás mellett tartotta fenn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szabó Tímea tiszteletdíjának csökkentéséről hozott döntését.

A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az - éppen az ő felvetéseire választ adó - államtitkári felszólalást. Szabó Tímea egy korábbi ülésen Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót tűzött ki a pulpitusra.

A csökkentés összegénél azt is figyelembe vette a házelnök, hogy a képviselővel szemben ebben a ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

Szabó Tímea a házelnöki döntés hatályon kívül helyezése érdekében a mentelmi bizottsághoz fordult, amely nem adott helyt a kérésnek. A képviselő ezt követően kérte a döntés parlamenti hatályon kívül helyezését, de az Országgyűlés annak fenntartásáról döntött.

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint ami miatt megbüntették.

Az Országgyűlés elfogadta azokat a kormányzati interpellációs válaszokat, amelyeket hétfőn az ellenzéki képviselők elutasítottak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×