eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook/Dobrev Klára

Dobrev Klára győztesként tartott sajtótájékoztatót

Megköszönte a támogatást és közölte, hogy nem fog változtatni a második fordulóban sem azon, amit eddig képviselt és folytatja az országjárást is.

Percről percre tudósításunkban, ide kattintva megtalálják a legfrissebb állást!

Az eddig megtett húszezer kilométerből lesz százezer, ha kell - mondta a DK miniszterelnök-jelöltje, aki a legtöbb szavazatot kapta az ellenzéki előválasztás első fordulójában (95 körzet után behozhatatlan előnnyel vezet). A változás elkezdődött, hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a célja nemcsak a győzelem, hanem Orbán Viktor rendszerének lebontása is. "A változás az elmúlt hetekben kezdődött el és folytatódik. Meg nem állunk addig, amíg jövő április után azt nem mondhatjuk, hogy egy európai demokratikus magyar köztársaságban élünk. Ez a cél vezérel" - jelentette ki.

Molnár Csaba kampányfőnök, a DK alelnöke szerint a minden várakozást felülmúló részvétel után (634 ezer szavazó), az elemzések ellenére (a DK-nak az alacsony részvételi arány a jó, írták) végeztek az élen, így a győztesek öröme jogos. A sajtótájékoztató időpontjáig hivatalosan megszámolt 90 választókörzet közül a DK egyéni jelöltjei nyertek a legtöbb helyen, 31 helyen, és Dobrev Klára 76 körzetben nyert - mondta Molnár Csaba.

Gratulált Karácsony Gergelynek, amiért megnyerte Budapestet, és Márki-Zay Péternek, amiért megnyerte Hódmezővásárhelyet.

Feleségét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke is méltatta, arról beszélve, hogy egy hozzá hasonló kompromisszumkész vezetőre van szüksége az ellenzéki összefogásnak. A Dobrev Klára mögött lévő párt egy integrátor, "van benne modern baloldali, modern zöld, liberális, konzervatív, hagyományos nemzeti konzervatív és régivágású szocdem is. (...) A Demokratikus Koalíció ott van, ahova politikai és történelmi küldetése szerint való: középen. Ott van, ahova szerettük volna hogy eljusson 10 évvel ezelőtt. Annak a képviseletében van ott, aki a mostani küzdelmet győzelemre fogja vezetni" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Kiderült még, hogy a második fordulót a késések miatt nem fogják elkezdeni hétfőn (a reményeik szerint pénteken már meg tudják mondani, melyik nap startolnak), valamint hogy a terveknek megfelelően 7 nap hosszú lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×