eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jelentősen átalakítanák az előválasztás második fordulóját

Közös javaslattal állt elő az MSZP, a Párbeszéd és az LMP.

Kedden este zárul le az ellenzéki előválasztás első fordulója. A hétfői adatok szerint már 574 ezren voksoltak. Az eredményeket szerdán hozzák nyilvánosságra.

A kormányfő-jelöltek számára második fordulót is tartanak, amennyiben egyik jelölt sem éri el az 50 százalékot az első körben. Három párt közös javaslattal állt elő, hogy zökkenőmentes és könnyebb legyen a második forduló lebonyolítása.

Kunhalmi Ágnes (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd) és Csárdi Antal (LMP) bejelentette: azt javasolják, hogy a második fordulót október 9-16. között rendezzék, így két hétvége beleesne az időszakba, ezáltal többen voksolhatnának. Az eredeti tervek szerint október 4-10. között tartanák az újabb fordulót.

Emellett felvetették, hogy online ne kelljen sorban állniuk ismét azoknak, akiket az első fordulóban már azonosítottak ilyen módon.

Azt is javasolják, hogy bárki bárhol szavazhasson, ne csak abban a választókerületben, ahova lakcíme szerint tartozik.

A felvetéseket a másik három pártnak is el kell fogadnia az Országos Előválasztási Bizottságban, hogy azok megvalósuljanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×