eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Akár egy héttel is csúszhat az előválasztás második fordulója – sajtóértesülés

Az ügyben ma, az első forduló záró napján dönthetnek az ellenzéki pártok.

Csúszhat az előválasztás második fordulója – tudta meg a Népszava több forrásból. Hasonlóan értesült az InfoRádió.

A lap információi szerint az előválasztást lebonyolító pártok, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum szakemberei azért vetették ezt fel, mert az eredeti tervek szerint jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása. A lapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe több időt vesz igénybe a tervezettnél. Az informatikai rendszert is át kell hangolni.

Úgy tudja a lap, az ügyben a tervek szerint ma döntenek az ellenzéki pártok. Akár rövidebb is lehet a második forduló a tervezett egy hétnél.

Abban egyetértés volt a Népszava forrásai között, hogy október 23-ára teljes lesz az ellenzéki előválasztás eredménye. Az információkat az Országos Előválasztási Bizottság (OEB) nem erősítette meg.

Az OEB adatai szerint vasárnap estig több mint 515 ezren szavaztak. Az online voksolás lehetőségével vasárnap 20 020-an éltek, azaz a netes voksolás is erőteljes emelkedést mutat. Az ígéretek szerint mindenki tud voksolni a neten a kedd esti határidőig, akinek sikerült regisztrálnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×