INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

szentendre

kerékpárút

veszély

közlekedés

nif

Nem az új, hanem a régi szentendrei bringaútszakaszon van a veszély

Nem az új, hanem a régi szentendrei bringaútszakaszon van a veszély

Infostart / MTI

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő tisztázta a veszélyes szerelőaknák körül kialakult félreértéseket.

Nem érintette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által megvalósított beruházás azt a kerékpárútszakaszt, amelynek veszélyességére figyelmeztetett Szentendre önkormányzata – közölte a beruházó.

A cég azt írta: a szerelőaknák az elkészült új Dera-patak feletti hídtól északra, a több évvel ezelőtt más beruházásban megépített kerékpárútszakaszon vannak.

A társaság emlékeztetett: 2020 nyarán fejezték be a Budapest és Szentendre (a Barát- és a Dera-patak) közötti szakaszokon a kerékpárút és a kerékpáros létesítmények kivitelezését, és nyitották meg azokat a közlekedési hatóság forgalomba helyezésről szóló határozatának birtokában.

Szentendre önkormányzata a múlt héten figyelmeztetett arra, hogy mindenki vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be - se kerékpárral, se gyalog -, mert balesetveszélyes. Közölték, az augusztus 20-ai hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

Azt írták, a lezárt - a Dera-patak és a Postás strand közötti - szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

A NIF Zrt. közölte: az önkormányzat tájékoztatása tévesen azt a benyomást keltette, mintha a társaság beruházásának része lett volna a vízmű szerelőaknáinak rendeltetésszerű kialakítása.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018