INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

szentendre

2021.04.01. 05:20

Megelégelte a felfordulást Szentendre

Szentendrén hétvégenként tarthatatlanná válik a helyzet a tömegével érkező és szabálytalanul parkoló turisták miatt, ezért a város április 9-től kerékbilincset tesz a renitens sofőrök autóira. Pilis Dániel alpolgármester a húsvéti hosszú hétvége előtt arra kéri a látogatókat, hogy tartsák be a járványvédelmi szabályokat, mert az önkormányzatnak most nincs lehetősége a közterületek lezárására. Tavaly tavasszal még éltek ezzel a jogukkal.
2021.02.24. 19:03

Üres szoborfülke kiadó

Új pályázat indul Szentendrén, amivel a városban lévő számos szoborfülkét szeretnénk „képbe” és helyzetbe hozni.
2021.01.29. 19:10

Nagyobb rálátást szeretnének a Lupa-tó fejlesztésére a települések

A szilveszter napján megjelent kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a Lupa-tó melletti budakalászi és szentendrei partszakaszokra tervezett magánberuházásokat, erről azonban nem egyeztetnek a környező településekkel – mondta az InfoRádiónak Péterffy Gábor, a budakalászi polgármester kabinetfőnöke.
2020.04.15. 14:28

Hatodszor újrázik a Skanzen főigazgatója

Újabb öt évre, immár hatodik alkalommal dr. Cseri Miklóst nevezték ki a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójává. Az etnográfus-muzeológus szakember huszonöt éve vezeti a szentendrei Skanzent, megbízatása 2025 nyaráig tart.
2020.03.07. 08:00

Úgy ér véget a szentendrei bringahídügy, hogy sokkal tovább tart

A belvárosi helyett az attól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek. A város önkormányzata kéthetes véleménynyilvánító szavazást hirdetett, ezen a 22 ezer választásra jogosultból mintegy 2600-an vettek részt. Fülöp Zsolt polgármester szerint a városvezetésnek most lesz ideje a környezeti, természetvédelmi szempontokkal és a közlekedési igényekkel összhangban kijelölni az új híd pontos helyét, és a városhoz méltó hidat terveztetni. A Magyar Kerékpárosklub és Révész Máriusz nem örül.
2020.03.02. 21:07

Gondok vannak a tervezett Duna-híddal

Hiányzó szakhatósági engedély az újabb akadály a Szentendre belvárosába tervezett híd előtt. Befejeződött a beruházásról szóló helyi véleménynyilvánító szavazás.
2019.11.27. 06:55

Gázolt a szentendrei HÉV

Elgázolt egy embert egy HÉV szerelvény Szentendrén, az Irányi Dániel utcában, a főváros felé vezető irányban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018