INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

szentendre

2021.05.22. 09:31

Újabb féltve őrzött BKV-matuzsálemre pattanhatunk föl

A BKV múzeumainak május 11-i nyitása után, ahogyan azt a társaság már jelezte, szombatonként újabb és újabb járműveket nyitnak ki a nagyközönség előtt Szentendrén. Féltve őrzött járműmatuzsálemeik egy részét belülről csak ezeken a napokon láthatják a közlekedésrajongó látogatók. Első alkalommal egy 1887-ben készült osztrák gyártású HÉV-kocsi belső terébe kísérik el az érdeklődőket – szakértő idegenvezetéssel.
2021.05.14. 18:59

Ganz UV-rajongók, irány Szentendre!

Egy különleges, 47 éves ipartörténeti emléket próbálhatnak ki május 14-től minden szombaton a Városi Tömegközlekedési Múzeum látogatói – szakértő irányítás mellett.
2021.04.01. 05:20

Megelégelte a felfordulást Szentendre

Szentendrén hétvégenként tarthatatlanná válik a helyzet a tömegével érkező és szabálytalanul parkoló turisták miatt, ezért a város április 9-től kerékbilincset tesz a renitens sofőrök autóira. Pilis Dániel alpolgármester a húsvéti hosszú hétvége előtt arra kéri a látogatókat, hogy tartsák be a járványvédelmi szabályokat, mert az önkormányzatnak most nincs lehetősége a közterületek lezárására. Tavaly tavasszal még éltek ezzel a jogukkal.
2021.02.24. 19:03

Üres szoborfülke kiadó

Új pályázat indul Szentendrén, amivel a városban lévő számos szoborfülkét szeretnénk „képbe” és helyzetbe hozni.
2021.01.29. 19:10

Nagyobb rálátást szeretnének a Lupa-tó fejlesztésére a települések

A szilveszter napján megjelent kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a Lupa-tó melletti budakalászi és szentendrei partszakaszokra tervezett magánberuházásokat, erről azonban nem egyeztetnek a környező településekkel – mondta az InfoRádiónak Péterffy Gábor, a budakalászi polgármester kabinetfőnöke.
2020.04.15. 14:28

Hatodszor újrázik a Skanzen főigazgatója

Újabb öt évre, immár hatodik alkalommal dr. Cseri Miklóst nevezték ki a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójává. Az etnográfus-muzeológus szakember huszonöt éve vezeti a szentendrei Skanzent, megbízatása 2025 nyaráig tart.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018