INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

szentendre

veszély

kerékpárút

közlekedés

baleset

Újabb kerékpárosok zuhantak a munkagödörbe a lezárt szentendrei bringaútszakaszon

Újabb kerékpárosok zuhantak a munkagödörbe a lezárt szentendrei bringaútszakaszon

Infostart

A közműgödör hónapok óta nem volt lefedve, de most végre változik a helyzet.

A héten már másodjára sérül meg a Szentendrén már elhíresült – egyébként lezárt – kerékpárút 5 méter mély aknájába esve egy szabálysértő állampolgár, idézi az Telex a Szentendre Blogol nevű közösségi oldal egyik hétfői bejegyzését.

Az eset kapcsán a hírportál egyik olvasója a következőket írta: „Szentendrén van egy „horrorlik”, amibe időnként beleesnek bringások. Igaz, a kerékpárút elvileg le van zárva, de mivel sokan félnek a terelőútnak kijelölt, forgalmas 11-es úton bringázni, inkább arra mennek. A gödör hónapok óta nincs lefedve, a vízművek arra hivatkozik, hogy egy aknafedélre várnak, a város őrjöng, az Eurovelo 6-os bringaúton közlekedők meg szívnak.”

Forrás: Szentendre blogol (Facebook)
Forrás: Szentendre blogol (Facebook)

A helyi kerékpárosklub elnöke kicsit árnyaltabban írta le lapnak a helyzetet. Elmondása szerint a probléma azzal kezdődött, hogy a Szentendre központját a város határában fekvő kerékpároshíddal összekötő szakasz egy pontja alatt július közepén eldugult egy nyomás alatt levő szennyvíz-távvezetékcső. A hibát gyorsan megtalálta az illetékes Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV). A kerékpárutat július 13-án lezárták, a csövet kiásták, a hibát két nap alatt elhárították, majd úgy döntöttek, hogy helyreállítják a szervizaknát is. Az erre kiírt közbeszerzési eljárás azonban elhúzódott.

Bürger Zoltán szerint mindez nem lett volna baj, ha a gödör nem az egyébként igen nagy forgalmú Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút alatt lenne. Július közepe óta a gödör fedetlenül tátongott, a kerékpárosok egy része pedig megpróbált mellette elmenni, mert a terelőút szűk, zsúfolt és rossz állapotú.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Szentendre önkormányzata augusztus végén figyelmeztetett arra, hogy mindenki vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be – se kerékpárral, se gyalog –, mert balesetveszélyes. Közölték,

az augusztus 20-i hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

Kedden a város hivatalos oldalán jelezte, hogy a DMRV Zrt. alvállalkozója megkezdte az EuroVelo6 kerékpárút – Postás strand és Dera-patak hídja közötti – lezárt szakaszán a szerelőaknák lefedését. A strandhoz legközelebb eső aknára kora délután ráhelyezték a beton fedlapot. Információik szerint október elejéig mindhárom akna befedését befejezik, és elkezdődhet az aszfaltozás.

Szentendre.hu
Szentendre.hu

Nyitókép: Forrás: Szentendre blogol (Facebook)
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018