eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Hasznos fejlesztésnek örülhet sok ezer budapesti és budaörsi

A szennyvízelvezetési rendszert érintő átfogó beruházással kiváltották a korszerűtlen budaörsi telepet.

A budapesti szennyvízelvezetési átfogó beruházás eredményeként az eddig ellátatlan területeken is kiépült a szennyvízelvezető hálózat, az összegyűjtött szennyvíz száz százalékban a fővárosi szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal tisztítják meg – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A hivatal közleményben tudatta, hogy lezárult a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt második szakasza, amelynek célja az évtizedes szennyvízelvezetési probléma megoldása volt a korábban csatornázatlan területeken, valamint a korszerűtlen budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint 15 ezer fővárosi ingatlan kapcsolódhat a korszerű szennyvízhálózatra, ezzel

42 ezer fővárosi élete válik komfortosabbá, a budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása pedig további 29 ezer budaörsit érint,

a korszerű szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósításával – írták.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a projekt 16 fővárosi kerületet, továbbá Budaörsöt érintette. Kiépült 270 kilométer csatorna, valamint 23 átemelőtelepet építettek és fejlesztettek.

Az új, korszerű csatornahálózatnak köszönhetően a szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a három fővárosi szennyvíztisztító telep egyikére jut. Az összegyűjtött szennyvíz biológiai tisztítás után kerül a Dunába - olvasható a közleményben.

A beruházás nettó összköltsége 34,1 milliárd forint volt, amelyhez az Európai Unió és az állam 27,6 milliárd forint támogatást nyújtott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×