INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

magyar közlöny

veszélyhelyzet

koronavírus

járvány

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. A parlament egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a jogszabályt, amely az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremelését tartalmazza. A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.

Hétfő 23 órától számolódik a veszélyhelyzet újabb 90 napja

Infostart

Megjelent a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló rendelet a Magyar Közlönyben.

A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezésről szóló 2021. évi I. törvényt hétfőn fogadta el az Országgyűlés, 90 meghosszabbítva ezzel a veszélyhelyzetet és az ez idő alatt hozott rendeletek hatályát. Ezek nem a korlátozásokra vonatkoznak, hanem a veszélyhelyzettel kapcsolatos felhatalmazásokat és különleges szabályokat tartalmazzák.

Szerepel köztük, hogy a kormány törvény erejű rendeleteket alkothat, a polgármesterek a helyi képviselő testület összehívása nélkül hozhatnak intézkedéseket, de ebben szerepel a gazdaságvédelmi intézkedések meghosszabbítása, a távmunkára és bizonyos foglalkoztatottakra vonatkozó speciális szabályok, az egészségügyi dolgozók utazási kedvezménye és még sok más kitétel. A törvényhez kapcsolódó kormányrendeletben további változtatások is szerepelnek, például az idénre tervezett népszavazás elhalasztása.

A törvény a február 22-i Magyar Közlönyben jelent meg aznap éjszaka, vagyis már hétfő 23 órától érvénybe lépett a hosszabbítás.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018