INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

mszp

alelnök

alapszabály

politika

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.

Társelnököket választanak a MSZP-ben

Infostart

Már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő országgyűlési képviselő-választásra - szorgalmazta az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán. Tóth Bertalan bejelentette azt is, az MSZP kongresszusi küldöttei online szavazáson jóváhagyták a társelnöki rendszert bevezető alapszabály-módosítást.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a párt elnökségének tagjaival, az elnökség ülése után tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is - tette hozzá.

Közölte, az egyeztetéseken meg kell vitatni azt, hogy az ellenzék hogyan képzeli az új köztársaságot, továbbá azt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legyen előválasztás, hogy a miniszterelnök-jelöltről előválasztáson döntsenek és hogy egy közös listát állítsanak az ellenzéki pártok.

Megjegyezte, legkésőbb 2021 végére ki kellene választani a közös jelölteket és létrehozni a közös listát.

Ismertette, a küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi az előválasztáson történő részvételt, valamint azt, hogy az ellenzéki tárgyalásokon az MSZP "a szükséges megállapodásokat megköthesse".

Fontos politikai innovációként beszélt a női-férfi társelnöki rendszer bevezetéséről és bejelentette azt is, a soron következő tisztújításon Kunhalmi Ágnes választmányi elnökkel indul a társelnöki posztokért.

Az MTI információi szerint a tisztújító kongresszus szeptemberben várható.

Tóth Bertalan a Magyarország újjáépítését célzó politikai stratégiájukról azt mondta, célja, hogy megvédje a magyar családokat, a munkavállalókat, a nyugdíjasokat. A dokumentum tartalmazza, hogyan kell újjáépíteni az oktatást, az egészségügyet, a gazdaságot annak érdekében, hogy ne a korrupcióról szóljon a magyar közélet, hogy ne a protekción múljon a boldogulás - részletezte.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke azt mondta, azért indul együtt Tóth Bertalannal a társelnöki posztokért, mert a döntő politikai kérdésekben egyetért vele.

Szerinte az MSZP-nek kell az ellenzéki együttműködés "kötőszövetének" lennie.

Közölte, harcukat Magyarországért folytatják, hogy csökkenjenek a mély társadalmi különbségek, hogy ne rekesszenek ki senkit az egészségügyi ellátásból, az oktatásból. Olyan államot képzelnek el, ahol mindenkinek van fedél a feje felett, van munkája, amiért tisztességes bért kap - mondta.

Hozzátette: alapvető dolognak tartják, hogy ne másszon bele a politika az emberek életébe, hogy ne vigyenek el egy Facebook-posztért embereket a rendőrök, hogy a Népszabadság után ne legyen veszélyeztetve az Index is.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Ferenc. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, a Korál együttes ikonikus alapító-vezetője...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018