eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Társelnököket választanak a MSZP-ben

Már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő országgyűlési képviselő-választásra - szorgalmazta az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán. Tóth Bertalan bejelentette azt is, az MSZP kongresszusi küldöttei online szavazáson jóváhagyták a társelnöki rendszert bevezető alapszabály-módosítást.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a párt elnökségének tagjaival, az elnökség ülése után tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is - tette hozzá.

Közölte, az egyeztetéseken meg kell vitatni azt, hogy az ellenzék hogyan képzeli az új köztársaságot, továbbá azt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legyen előválasztás, hogy a miniszterelnök-jelöltről előválasztáson döntsenek és hogy egy közös listát állítsanak az ellenzéki pártok.

Megjegyezte, legkésőbb 2021 végére ki kellene választani a közös jelölteket és létrehozni a közös listát.

Ismertette, a küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi az előválasztáson történő részvételt, valamint azt, hogy az ellenzéki tárgyalásokon az MSZP "a szükséges megállapodásokat megköthesse".

Fontos politikai innovációként beszélt a női-férfi társelnöki rendszer bevezetéséről és bejelentette azt is, a soron következő tisztújításon Kunhalmi Ágnes választmányi elnökkel indul a társelnöki posztokért.

Az MTI információi szerint a tisztújító kongresszus szeptemberben várható.

Tóth Bertalan a Magyarország újjáépítését célzó politikai stratégiájukról azt mondta, célja, hogy megvédje a magyar családokat, a munkavállalókat, a nyugdíjasokat. A dokumentum tartalmazza, hogyan kell újjáépíteni az oktatást, az egészségügyet, a gazdaságot annak érdekében, hogy ne a korrupcióról szóljon a magyar közélet, hogy ne a protekción múljon a boldogulás - részletezte.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke azt mondta, azért indul együtt Tóth Bertalannal a társelnöki posztokért, mert a döntő politikai kérdésekben egyetért vele.

Szerinte az MSZP-nek kell az ellenzéki együttműködés "kötőszövetének" lennie.

Közölte, harcukat Magyarországért folytatják, hogy csökkenjenek a mély társadalmi különbségek, hogy ne rekesszenek ki senkit az egészségügyi ellátásból, az oktatásból. Olyan államot képzelnek el, ahol mindenkinek van fedél a feje felett, van munkája, amiért tisztességes bért kap - mondta.

Hozzátette: alapvető dolognak tartják, hogy ne másszon bele a politika az emberek életébe, hogy ne vigyenek el egy Facebook-posztért embereket a rendőrök, hogy a Népszabadság után ne legyen veszélyeztetve az Index is.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×