INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

belügyminisztérium

koronavírus

járvány

önkormányzatok

kiss ambrus

boros péterné

magyar köztisztviselők közalkalmazottak és közszolgálati dolgozók szakszervezete

Együtt kérnek pénzt a kormánytól a szakszervezetek és az önkormányzatok

Együtt kérnek pénzt a kormánytól a szakszervezetek és az önkormányzatok

A Belügyminisztérium már tud a követelésről, azonban időt kér.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint veszélybe került az önkormányzati dolgozók helyzete a kormány döntései miatt, támogatásra van szükség, amely cél elérése érdekében korábban egy 5 pontos javaslatcsomagot is összeállítottak a Belügyminisztérium számára.

A csomagban többek között az érdekképviselet azt kéri, az önkormányzatok kapják vissza a gépjárműadónak legalább a felét abból, ami járna nekik az adott évben. A szakszervezet szerint pedig még szükség lenne egy bértámogatási csomagra is.

"Az önkormányzatok intézményeiben, saját cégeiben a feladatellátáshoz szükséges létszám biztosításához és a több mint tíz éve amúgy is fejlesztésre szoruló bérekhez, legalább a jelenlegi szintnek a megtartása érdekében költségvetési támogatást biztosítson" - ecsetelte Boros Péterné, a szervezet elnöke, aki szerint

a kormányzatnak illene megköszönnie,

hogy az önkormányzatok helytálltak a járvány idején, de ne csak szóban, erkölcsileg, hanem összegszerűen is, legalább egy bruttó 200 ezer forint vagy egy egyhavi összeg formájában.

Szólt arról is, hogy a védelmi költségeket azonnal finanszírozni kellene, de legkésőbb augusztus végéig, a védekezési források ugyanis hiányoznak a települések költségvetéseiből.

Kiss Ambrus általános ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint nem az önkormányzatoktól kellene elvonnia a kormánynak a költségvetési hiány, valamint az elmaradt adóbevételek pótlásához.

"Most ugye erről szól a jövő évi költségvetési javaslat. Mi ezzel szemben azt gondoljuk, más területeket kellene érinteni, erről kellene egyeztetni. Nyilván

vannak egyéb terveink, ha a költségvetést nem tudjuk átalakíttatni, ezeket a napokban véglegesítjük, egyeztetve a szakszervezetekkel"

- fogalmazott a városvezető.

Egyeztetésre szólították fel tehát a belügyi tárcát, amely az InfoRádió megkeresésére annyit írt, hogy tanulmányozzák a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által benyújtott javaslatcsomagot és időt kér álláspontja kialakításáig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Az MKKSZ javaslatai + a BM reakciója
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018