eur:
393.31
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

Együtt kérnek pénzt a kormánytól a szakszervezetek és az önkormányzatok

A Belügyminisztérium már tud a követelésről, azonban időt kér.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint veszélybe került az önkormányzati dolgozók helyzete a kormány döntései miatt, támogatásra van szükség, amely cél elérése érdekében korábban egy 5 pontos javaslatcsomagot is összeállítottak a Belügyminisztérium számára.

A csomagban többek között az érdekképviselet azt kéri, az önkormányzatok kapják vissza a gépjárműadónak legalább a felét abból, ami járna nekik az adott évben. A szakszervezet szerint pedig még szükség lenne egy bértámogatási csomagra is.

"Az önkormányzatok intézményeiben, saját cégeiben a feladatellátáshoz szükséges létszám biztosításához és a több mint tíz éve amúgy is fejlesztésre szoruló bérekhez, legalább a jelenlegi szintnek a megtartása érdekében költségvetési támogatást biztosítson" - ecsetelte Boros Péterné, a szervezet elnöke, aki szerint

a kormányzatnak illene megköszönnie,

hogy az önkormányzatok helytálltak a járvány idején, de ne csak szóban, erkölcsileg, hanem összegszerűen is, legalább egy bruttó 200 ezer forint vagy egy egyhavi összeg formájában.

Szólt arról is, hogy a védelmi költségeket azonnal finanszírozni kellene, de legkésőbb augusztus végéig, a védekezési források ugyanis hiányoznak a települések költségvetéseiből.

Kiss Ambrus általános ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint nem az önkormányzatoktól kellene elvonnia a kormánynak a költségvetési hiány, valamint az elmaradt adóbevételek pótlásához.

"Most ugye erről szól a jövő évi költségvetési javaslat. Mi ezzel szemben azt gondoljuk, más területeket kellene érinteni, erről kellene egyeztetni. Nyilván

vannak egyéb terveink, ha a költségvetést nem tudjuk átalakíttatni, ezeket a napokban véglegesítjük, egyeztetve a szakszervezetekkel"

- fogalmazott a városvezető.

Egyeztetésre szólították fel tehát a belügyi tárcát, amely az InfoRádió megkeresésére annyit írt, hogy tanulmányozzák a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által benyújtott javaslatcsomagot és időt kér álláspontja kialakításáig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×