INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

alapvető élelmiszer

pékáru

lmp

áfa

áfacsökkentés

Pékáru között válogat egy férfi a gyáli Tip-top vegyesboltban 2013. július 8-án.

Nem tágít az élelmiszeráfa-csökkentés mellől az LMP

Infostart / MTI

Amit javasolnak, attól a gyümölcsök, a zöldségek, a tejtermékek és a pékáru lehetne olcsóbb.

Az alapvető élelmiszerek - gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, pékáru - áfájának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Lehet Más a Politika, mert ezeket a termékeket a párt álláspontja szerint a magas áfa miatt nem tudja mindenki megfizetni.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján kiemelte: nem engedhető meg, hogy az áfateher miatt egyre dráguló alapvető élelmiszereket ne tudják megvenni az emberek. A párt ezért - már harmadik alkalommal - kezdeményezi az áfa öt százalékra csökkentését - mondta.

Hozzátette: éttermi fogyasztás után ötszázalékos, ezzel szemben zöldség és gyümölcs vásárlásakor 27 százalékos áfát kell fizetni.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az élelmiszerek drágulása csak az áfa csökkentésével kerülhető el, ezért felszólította a kormányt, hogy támogassa javaslatukat.

Csárdi Antal arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt idén százezrek vesztették el munkahelyüket, megjegyezve, a javaslat segítheti a gazdaság talpra állását is.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018