eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk
A kormany.hu által közreadott képen védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Koronavírus: tíz újabb beteg, két ember elhunyt Magyarországon

Az aktív fertőzöttek száma 1207, 22 fővel csökkent a keddi 20 után.

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, akikkel 534 főre emelkedett az elhunytak száma – derült ki a központi koronavírus-tájékoztató oldal friss adataiból.

Harminc fővel, 2190-re emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív fertőzöttek száma 22 fővel, 1207 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 41%-a (495 fő), az elhunytak 59%-a (315 fő), a gyógyultak 48%-a (1058 fő) budapesti. Tizenhárommal kevesebb, 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük a keddihez hasonlóan 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 11 172 fő (+13), az akkreditált laborban történt mintavételek száma 191 572-re nőtt (+1603).

Új regisztrált betegek száma:

  • Budapest +2
  • Komárom-Esztergom megye +4
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye +1
  • Heves megye +1
  • Nógrád megye +4

Az adatoknál előfordul, hogy egy-egy esetet "átkönyvelnek" másik megyébe, ha a betegfelvételnél nem a lakhelye szerint került nyilvántartásba vételre – ezért lehet eltérés a megyei plusz adatok és a napi betegszám-emelkedés között.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalon hangsúlyozzák: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×