eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Itt vannak az iskolanyitás részletes szabályai

Mindenhol meg kell szervezni a felügyeletet, és étkezést is biztosítani kell a diákoknak.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely szabályozza, hogyan folytatódik az oktatás júniusban. Azt már korábban bejelentette Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár, hogy lényegében marad a digitális oktatás mindenütt a tanév utolsó két hetére is, de ki is nyithatnak az iskolák.

A rendelet szerint az iskolák június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető, a tanulók felzárkóztatása céljából. Kivételt a szakiskolák jelentenek, ahol június 2-tól az intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy visszatérnek a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendhez, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek tovább.

Június 2. és 26. között az általános és középiskoláknak meg kell szervezniük a felügyeletet is, ahol

  • napközi
  • szakkör
  • sportfoglalkozás
  • egyéni vagy csoportos felzárkóztatás
  • fejlesztő és tehetségfejlesztő foglalkozás

tartható. Aki nem a lakóhelyén jár iskolába, és nem is tud oda eljutni, annak a diáknak a lakóhelye szerint illetékes intézményben kell felügyeletet biztosítani.

A felügyelet idején az étkeztetést a tanév alatt szokásos feltételekkel biztosítandó. Azok, akik csak az étkeztetést veszik igénybe, de a felügyeletet nem, a szünidei feltételekkel élhetnek a lehetőséggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×