eur:
394.94
usd:
363.31
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bonn, 2017. november 8.Hans-Jürgen Schult német konceptművész elektronikai hulladékból készített szobrainak egyike az ENSZ 23. nemzetközi klímakonferenciájának (COP 23) otthont adó Bonnban 2017. november 8-án. Az éghajlatváltozással járó globális kihívásokra megoldást kereső tanácskozást november 6. és 17. között rendezik a Fidzsi-szigetek elnökletével. (MTI/EPA/Philipp Guelland)
Nyitókép: Hans-Jürgen Schult német konceptművész elektronikai hulladékból készített szobrainak egyike az ENSZ 23. nemzetközi klímakonferenciájának (COP 23) otthont adó Bonnban 2017. november 8-án. Az éghajlatváltozással járó globális kihívásokra megoldást kereső tanácskozást november 6. és 17. között rendezik a Fidzsi-szigetek elnökletével. (MTI/EPA/Philipp Guelland)

Elkezdtek kinyitni Budapesten a hulladékudvarok

Hét helyre lehet vinni egyelőre a szétválogatott tárgyakat és hulladékot, de van, ahová előzetesen időpontot kell foglalni.

Múlt pénteken két újabb hulladékudvart nyitott újra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., így már hét ilyen létesítmény üzemel Budapesten - közölte pénteken a társaság.

Május 15-én a IV. kerület, Ugró Gyula sor 1-3. és a XI. kerület, Bánk bán utca 8-10. szám alatti hulladékudvar nyitott ki.

A két legforgalmasabb hulladékudvarban - XV. kerület, Károlyi Sándor út 166. és XXII. kerület, Nagytétényi út 335. -

előzetes időpontfoglalást vezettek be.

Ebben a két létesítményben szelektíven gyűjtött csomagolási vagy az adott hulladékudvarban leadható egyéb veszélyes hulladékot külön nem fogadnak, csak lom-, építési és bontási, valamint festékhulladékkal együtt - írták.

A XVIII. kerület Besence utcában lomhulladékot csak telefonon előzetesen lefoglalt időpontban vesznek át.

A hulladékudvarok nyitvatartása, elérhetősége és a hulladékleadás szabályai a EZEN a címen érhetők el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×