eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a pécsi székesegyházban 2019. augusztus 23-án.
Nyitókép: A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a pécsi székesegyházban 2019. augusztus 23-án. (MTI/Sóki Tamás)

Megvan a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az időn őszről elhalasztott rendezvény új időpontjára - hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában kedden.

A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten.

A bíboros azután javasolt új időpontot, hogy Matteo Bruni szentszéki szóvivő bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett kongresszust.

Erdő Péter április végén arról beszélt, hogy Ferenc pápa döntését a halasztásról körültekintő mérlegelés előzte meg. A Szentszék egészségügyi szervezete tanulmányozta a nemzetközi járványhelyzetet, és ezt alapján határoztak arról, hogy a következő két-három évre tervezett nagy nemzetközi eseményeiket elhalasztják, ügyelve arra, hogy ne kerüljenek emiatt átfedésbe egymással.

Az első programot, a budapesti NEK-et 2021-re, a Családok Világtalálkozóját 2021-ről 2022-re, az Ifjúsági Világtalálkozót pedig 2022-ről 2023-ra helyezték át.

Az eredetileg 2020. szeptember 13. és 20. közé tervezett kongresszusra csaknem száz országból több mint ötvenezer ember regisztrált. A záró misére Ferenc pápát is várták.

A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek is szerepelnek.

A katolikus egyház az oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezi meg.

Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×