eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Újabb enyhítés jön, de ismét csak vidéken

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg.

A minisztérium a járványügyi veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva március 19-én függesztette fel a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. vizsgáztatási és utánképzési tevékenységét. Az elmúlt bő másfél hónapban a Vizsgaközpont csak a tárca külön engedélyével, néhány esetben szervezhetett vizsgákat és vizsgálatokat, például leendő mentőgépkocsi-vezetőknek.

A kijárási korlátozás részleges megszüntetésével összhangban a minisztérium Budapest és Pest megye kivételével visszavonta a felfüggesztésről szóló döntését. Vidéki vizsgaidőpontokat tehát újra lehet igényelni, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg. A vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek, a budapesti és Pest megyei lakosok ebből a célból sem utazhatnak az ország másik részébe.

A vizsgákon a részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.ű

Az óvintézkedések részeként korlátozzák a résztvevők számát is, ami a várakozási idő növekedéséhez vezethet. A vidéki ügyfélszolgálati irodákban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetőség nyílik a személyes ügyintézésre. A budapesti és Pest megyei irodák továbbra is postai és elektronikus úton fogadják a megkereséseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×