INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

koronavírus

alkalmassági vizsgálat

veszélyhelyzet

vizsga

Újabb enyhítés jön, de ismét csak vidéken

Újabb enyhítés jön, de ismét csak vidéken

Infostart

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg.

A minisztérium a járványügyi veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva március 19-én függesztette fel a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. vizsgáztatási és utánképzési tevékenységét. Az elmúlt bő másfél hónapban a Vizsgaközpont csak a tárca külön engedélyével, néhány esetben szervezhetett vizsgákat és vizsgálatokat, például leendő mentőgépkocsi-vezetőknek.

A kijárási korlátozás részleges megszüntetésével összhangban a minisztérium Budapest és Pest megye kivételével visszavonta a felfüggesztésről szóló döntését. Vidéki vizsgaidőpontokat tehát újra lehet igényelni, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg. A vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek, a budapesti és Pest megyei lakosok ebből a célból sem utazhatnak az ország másik részébe.

A vizsgákon a részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.ű

Az óvintézkedések részeként korlátozzák a résztvevők számát is, ami a várakozási idő növekedéséhez vezethet. A vidéki ügyfélszolgálati irodákban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetőség nyílik a személyes ügyintézésre. A budapesti és Pest megyei irodák továbbra is postai és elektronikus úton fogadják a megkereséseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018