eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b2) és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b) egy doboz szájmaszkot mutat, jobbról Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője az online kereskedelmi cég üllői központjában tartott sajtótájékoztatón 2020. április 15-én. Az eMAG és az Extreme Digital százezer szájmaszkot ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoporton keresztül. A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül. Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül: sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta el Révész Máriusz.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rengeteg az önkéntes felajánlás, és a cégek sem tétlenkednek

Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül, sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások, hangsúlyozta az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője Üllőn.

Révész Máriusz az eMAG és az Extreme Digital 100 ezer maszkos tárgyi adományát vette át, és mint mondta, a szájmaszkoknak már meg is van a helyük, mert a karitatív szervezetek többször jelezték, hogy nagy szükségük lenne különböző védőfelszerelésekre. A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője az eseményen arról beszélt, hogy nemcsak saját kollégáik egészségének megóvása fontos a számukra, hanem a lakosságé is. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász elnöke pedig úgy fogalmazott: ez az adomány is jól mutatja az összefogás erejét, azt, hogy nagy erők mozdulnak meg, ha szükséges.

Több cég is segíti különféle felajánlásaival a védekezést

A BorsodChem 15 millió forinttal támogatja egy különleges eszköz beszerzésében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat, a kazincbarcikai városi kórház tevékenységére pedig 5 millió forintot adományoz. Mindezek mellett a járvány okozta veszélyek mérséklése érdekében mintegy tízezer liter, saját gyártású hypót ajándékozott a cég az egészségügyi és szociális intézményeknek és a környező települések önkormányzatainak, valamint mintegy tízezer darab szájmaszkot az ipartelepeinek helyet adó települések önkormányzatai, valamint kulcsfontosságú partnerei számára.

A Mobilitás a Hősök elnevezésű program keretében eddig 52 műhelyben vált országszerte ingyenessé május 31-ig a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a kórházak ellátásban résztvevő járművek soron kívüli javítása. Az Autonet Import Magyarország Kft. beszállító partnerei segítségével ingyen biztosítja a javításokhoz szükséges alkatrészeket és anyagokat, a kezdeményezéshez csatlakozott szervizek pedig soron kívül, ingyen végzik a munkát.

Adományokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Design Terminal is: másfél millió forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, amely ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. Emellett ötszázezer forinttal segíti az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszülős család boldogulását támogatja. Az adományból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel. További ötszázezer forintot ajánlott fel a „3D nyomtatás a koronavírus ellen” civil összefogás számára.

Nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit a Bock Borászat az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×