eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Hőpapírra nyomtatott bérletszelvényt vesz ki egy utas a jegykiadó automatából a Keleti pályaudvar metróállomásnál 2014. május 16-án. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bevezette a hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Közel négyezer utas biztosan hoppon maradt a BKK-automatáknál

Ennyi utas visszajáróját dokumentáltan elnyelték a BKK automatái, amelyek azonban az adatok szerint megbízhatóan működnek. Meglepő, milyen arányban használják őket az utazók.

A BKK 366 darab jegykiadó automatát üzemeltet, ezek 2019. január 1. és szeptember 30. között mintegy 14,4 millió tranzakciót bonyolítottak le, amiből 3744 fő nem kapott visszajáró pénzt, és 2448 fő nem kapott jegyet vagy bérletet a gépekből.

Ez elenyésző arány, a sikeres tranzakciókhoz képest a használatok csupán 0,026 százalékánál nem kaptak visszajáró pénzt, és 0,017 százaléknál nem kaptak jegyet vagy bérletet az automatákból – közölte az Alfahírrel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közölte: az eszközök gyorsan és pontosan működnek, és annyira sikeresek, hogy már ezek bonyolítják

a teljes forgalom több mint 60 százalékát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×