INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

vízitúra

révész máriusz

vándortábor

tisza

Van még mit tenni, hogy komfortos legyen egy hazai vízitúra

Van még mit tenni, hogy komfortos legyen egy hazai vízitúra

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán

Felemás a kép a magyarországi vízi turizmusban - mondta az InfoRádiónak az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz szerint a szolgáltatások terén komoly lemaradások vannak, azonban már uniós források bevonásával elindultak fejlesztések.

Adottságait tekintve Magyarország vízitúra-paradicsommá válhatna. Legalábbis ezt állítja az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki szerint bizonyos területeken továbbra is sokan vannak, több helyen azonban jelentősen visszaesett a forgalom.

"Jelentős szolgáltatásfejlesztésekre van szükség, közben ráadásul több camping is megszűnt, például Gergelyugornya és Vásárosnamény alatt.

Ha valaki elindul vízitúrázni, akkor szembesülnie kell azzal, hogy lesznek olyan szakaszok, ahol éjszakára nem tud megfelelő szállást találni."

Révész Máriusz szerint 15-20 évvel ezelőtt még természetes volt, hogy a túrázók adott esetben a szabad ég alatt éjszakáztak a Tisza mentén, manapság viszont már szállásokat, és azon belül is jó minőségűeket keresnek.

"A Magyar Kajak-Kenu Szövetség uniós forrásból több milliárd forintért vízitúra-megállóhelyek fejlesztését támogatja, itt a Felső-Tisza mentén is történt ilyen, ugyanakkor még nagyon jelentős hiányosságok vannak. A következő, amiben az állam még jelentős szerepet tud vállalni, az a szemléletformálás, ezért indítottuk útjára a Vándortábor Programot."

A kormánybiztos beszámolt arról, hogy

a Felső-Tiszai régióban két vándortábort is működtetnek, leginkább a kerékpárosok számára.

"Igazából az az elképzelésünk, hogy nagyon sok gyerekkel szeretnénk megszerettetni a túrázásnak ezt a formáját."

A program keretében 11 ezer gyermeket visznek ki a természetbe. Gyalog, vízen vagy kerékpáron. Révész Máriusz abban bízik, hogy ez hatással lehet a magánszektorra, és az érintett településeken elkeződhet a szálláshelyek és szolgáltatások megteremtése, fejlesztése.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Vízi turizmus - szálláshelyek fejlesztése
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018