INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

tisza

2022.12.18. 13:56

Nagy változásban a Balaton

A vízgyűjtőkön az elmúlt két napban hullott csapadék árhullámokat indított el a Tiszán és mellékfolyóin, de emelkedett a Balaton és Velencei-tó vízszintje is - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság vasárnap az MTI-vel.
2022.12.14. 06:00

Láng István: mindenképpen meg kell emelni a Tisza vízszintjét

Elkerülhetetlen a beavatkozás a Tiszán, mert az alacsony vízállás miatt több száz millió köbméter talajvizünk folyik el Szerbia irányába – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója. Láng István szerint a kor igényei alapján kell eldönteni, hogy milyen technikai megoldást választunk ehhez. A műsorban szó esett az egyre gyakoribb villámárvizek kezeléséről is.
2022.11.29. 12:52

Nagy István: fenékküszöb-emeléssel kellene szabályozni a Tiszát

Az agrárminiszter szerint fontos lenne megemelni a Tisza vízszintjét Csongrádnál, mert ezzel a talajvízszint is növelhető lenne. Nagy István az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: fenékküszöb építésével 0,5-1 méterrel lehetne növelni a folyó vízszintjét. Az elképzelésről társadalmi egyeztetést is szükségesnek tart a tárcavezető.
2022.11.25. 07:12

Nagy a baj, lezártak egy Tisza-hidat

Három autó összeütközött péntek reggel a Szentes-csongrádi Tisza-hídnál, ezért az átkelőt lezárták - közölte a rendőrség.
2022.11.17. 18:50

Leengednek a Tisza-tó vízéből, több mint egy méternyit

Megkezdte a Tisza-tó úgynevezett leürítését a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVZIG). November 25-ig naponta nagyjából 8 centiméternyi vizet vezetnek ki a tóból, hogy felkészítsék a téli jégre és a tavaszi áradásra. A leengedett vizet nem pazarolják el, hanem energiatermelésre fordítják – mondta érdeklődésünkre Fejes Lőrinc, a KÖTIVZIG kiskörei szakaszmérnöke.
2022.09.18. 12:27

Kárpátalján is sokat tett a Tiszai PET Kupa

A Tisza forrásvidékét is sikerült elérniük a folyó megtisztítását célzó, szemléletformáló Hulladékmentes Tisza program szakembereinek. A Tiszai PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola Magyarország által létrehozott kezdeményezésben 2019 óta több mint 100 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót, és számos technológiai újdonsággal is támogatták a Tisza megtisztítását. Az elmúlt egy évben Kárpátalján tettek sokat a hulladékgyűjtés és -kezelés fejlesztéséhez, ezen kívül egy víztisztító konténert is kifejlesztettek, amivel a helyi, a szomszédos országban zajló konfliktus miatt megnövekedett számú lakosság számára könnyebben elérhetővé válik a tiszta víz. Szeptember 16-án, a másnapi szemétszedési világnaphoz kapcsolódóan is újabb hulladékgyűjtő akcióra került sor.
2022.07.29. 19:27

Vízügy: sorra dőlnek a negatív rekordok a folyóinkon

Az előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjére is érkezik csapadék a hét végén, bár ennek eloszlása még mindig bizonytalan. A vízügyes szakemberek célja az érkező mennyiség visszatartása, betározása. Ha leesik az előrejelzett mennyiségű eső, akkor az aszályhelyzet nagyon rövid és átmeneti enyhülése várható.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018