INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

tisza

2022.05.22. 11:43

27 embert mentettek ki a Tisza-tóból

Egy szolgálaton kívüli rendőr és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai mentették ki a bajba jutott embereket.
2022.03.21. 21:12

Áder János: számos haszna van a Homokhátság vízügyi rehabilitációjának

A köztársasági elnök a Kék Bolygó című podcastjének hétfőn megjelent adásában Láng Istvánnal, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) igazgatójával beszélgetett, aki elmondta, a Homokhátság vízügyi rendszerének helyreállítása mintegy 200 milliárd forintból valósulhat meg a következő nyolc évben.
2022.01.23. 11:47

Igencsak tanulságos volt pár speciális palack útja a magyar folyókon

A Tiszai PET Kupa az ártéri hulladék összegyűjtésén, szelektálásán és feldolgozásán túl a folyami műanyagszennyezés kutatására is kiemelt figyelmet fordít. Utóbbi érdekében január 7-én Berberovics Krisztián folyómentő két helyszínen engedett el GPS-jeladóval ellátott palackokat, választ remélve a többi között arra, hogy mekkora távolságot képesek megtenni adott idő alatt, hol, miért és mennyi ideig akadnak el a palackok.
2021.12.15. 12:28

Készenlétben a vízügyes jégtörő flotta – fotók

Szerdán elkezdődik a jégtörő flotta első, vagyis legalacsonyabb fokú jégvédelmi készültségben tartása, ami az időjárás függvényében legkésőbb március 1-jén zárul. A vízügyi szolgálat így gondoskodik arról, hogy a hajóparkja szükség esetén azonnal bevethető legyen. Mostantól a 23 speciális vízi jármű a kijelölt állomáshelyén várja, hogy ha kell, munkába állhasson a Dunán, a Tiszán, illetve a Balatonon.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018