eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

Budapest nem ad engedélyt a Red Bull Air Race szervezőinek

A budapesti lakosság észrevételeit és érdekeit veszi figyelembe a főpolgármester.

Tarlós István főpolgármester - Láng Zsolt , a fővárosi közgyűlés tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság elnökével egyetértésben - tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy

a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Az InfoRádió megkeresésére a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt annyit mondott, hogy tudomásul vette a döntést, de azt egyelőre nem kívánta kommentálni.

A múlt héten írt arról az Infostart.hu is, hogy a versenynaptár szerint idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten. A tárgyalások - mint akkor ismertté vált - ugyanakkor még nem kezdődtek meg a fővárossal, az tehát még nem dőlt el, hogy a Hungaroring Sport Zrt. hol rendezné meg a futamot. A Világgazdaság cikke szerint bár a sorozat jogtulajdonosa, a Red Bull Air Race GmbH a múlt kedden bejelentette a 2019-es versenynaptárat, ebben Budapest a negyedik állomásként, július 13–14-i időponttal szerepel.

A 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője 2018 nyarán vált bizonytalanná, amikor Tarlós István a lakossági panaszok miatt a rendezvény megszüntetését is kilátásba helyezte. A sikerei ellenére még egyszer ilyen zűrzavar okozása mellett nem rendezhetik meg Budapesten a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki futamát – hangsúlyozta akkor Tarlós István főpolgármester. "Olyan nagy közterületet és olyan sok időre foglaltak el, hogy ilyet Budapesten nem lehet csinálni", ezért megvétózza a rendezést, ha 2019-ben is ilyen feltételeket kérnek.

További kritika volt a rendezvénnyel szemben, hogy a világbajnoki futamnak mindössze 13 millió forintért adták bérbe a szükséges fővárosi közterületet. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy mivel a kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény támogatására, változatlanul úgy készülnek, hogy 2019-ben is megtartják Budapesten a futamot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×