eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György
Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tarlós István: repülhet a Red Bull Air Race

Kétségessé vált a Red Bull Air Race jövő évi megrendezése Budapesten, miután a verseny miatt rengeteg panasz érdekezett a Városházára és a belvárosi közlekedésben kaotikus helyzeteket okoztak a lezárások – mondta Tarlós István főpolgármester. Eközben az ellenzék hűtlen kezelés miatt feljelentette a fővárosi vezetést.

A sikerei ellenére még egyszer ilyen zűrzavar okozása mellett nem rendezhetik meg Budapesten a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki futamát – hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester az M1 televízió reggeli műsorában.

A főpolgármester később az Indexnek is nyilatkozott az ügyről. A városvezető a portálnak azt mondta, botrányos káoszt okozott a verseny, amely miatt nagy területet hosszú időre lezártak a forgalom elől, ezért

jövőre megvétózza a rendezvényt, ha ilyen feltételekkel akarják újra megrendezni.

A főpolgármesteri vétó esetén a rendezvény nem kapja meg az engedélyt a közterület-használatra, akkor nem lehet megrendezni.

Tarlós István hozzátette, nem ő hozta az engedélyekről a döntést, hanem a fővárosi közgyűlés tulajdonosi bizottsága, és csak később értesült róla. De mint főpolgármester, aki a politikai felelősséget viseli a döntésekért, elnézést kér a fővárosiaktól a hétvégi zűrzavarért. A repülőnap turisztikai imázsértékére való tekintettel eddig mindig megkapta az engedélyt.

A Red Bull Air Race-re – csakúgy, mint a Budapest közterein szervezett egyéb több száz rendezvényhez – minden évben közterület-használati engedélyt kell kérni a fővárostól, itt nincs szerződés a szervezők és Budapest között, amely kötelezné bármelyiküket arra, hogy a jövőben is legyen Air Race. A szervezők mintegy 13 millió forint közterület-használati díjat fizettek a fővárosnak.

A múlt héten a Lehet Más a Politika hűtlen kezelés miatt feljelentette a fővárosi vezetést a Red Bull Air Race miatt, mivel az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a versenyre, viszont a szervezők csak 13 millió forint díjat fizetnek a területért. Az LMP szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy állami közpénztámogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely több napra megkeseríti a budapestiek életét és megnehezíti a fővárosi közlekedést. A párt aláírásokat is gyűjt, hogy kitiltsák a versenyt a belvárosból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×