eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A cseh Martin Sonka repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

A versenynaptár szerint idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten

A tárgyalások ugyanakkor még nem kezdődtek meg a fővárossal, azt tehát még nem dőlt el, hogy a Hungaroring Sport Zrt. hol rendezné meg a futamot - értesült a Világgazdaság.

A cikk szerint bár a sorozat jogtulajdonosa, a Red Bull Air Race GmbH kedden bejelentette a 2019-es versenynaptárat – ebben Budapest a negyedik állomásként, július 13–14-i időponttal szerepel –, egyelőre nem dőlt el, hogy milyen helyszínen rendeznék meg a futamot.

Az erről szóló egyeztetések, köztük a konkrét területfoglalási engedélyek kiállításának folyamatai csak februárban indulnak meg. Így tehát továbbra is nyitott kérdés, hogy Budapesten hol emelkedhetnek magasba a Red Bull Air Race pilótái.

A cikk emlékeztet arra, hogy az először 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője tavaly nyáron vált bizonytalanná, amikor Tarlós István bejelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny Budapest belvárosban, és elképzelhetőnek tartja, hogy ha a jövőben megrendezik is Budapesten, az nem a Parlamenttől karnyújtásnyira lesz.

A városvezető egyúttal elnézést kért a budapestiektől a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt. További kritika volt, hogy a világbajnoki futamnak mindössze 13 millió forintért adták bérbe a szükséges fővárosi közterületet.

A magyar részről szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt akkor azt mondta a Világgazdaságnak, hogy mivel a kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény támogatására (évi legfeljebb 6 millió euróval), változatlanul úgy készülnek, hogy 2019-ben is megtartják Budapesten a futamot.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×