INFORÁDIÓ 
2019. november 20. szerda
Jolán

red bull

red bull air race

gyulay zsolt

hungaroring sport zrt.

repülőgép

Budapest, 2017. július 1. Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Balatonig menekülhet a budapesti Red Bull Air Race

Infostart

Gyulay Zsolt, a repülőverseny megszervezéséért felelős Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint tolonganak a helyettesítők, kérdés, elfogadja-e valamelyiküket a jogtulajdonos, avagy fizetni kell.

Azok után, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester a kiírt versenynaptárra reagálva kijelentette, a fővárosban biztosan nem lesz nyáron Red Bull Air Race repülőverseny, az érintettek élénk megoldáskeresésbe kezdtek, mivel 2020-ig kormánygarancia van a légi show-ra.

Gyulay Zsolt, a történetben a verseny gazdájaként szereplő Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Digisport tévének elmondta, az ő feladatuk, hogy megoldják a műrepülő-vb futamaként szereplő magyarországi verseny megtartását.

"A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a történetben, megértjük az érveit, ugyanakkor nehéz a helyzetünk, mert Budapest tizenöt éve bejáratott helyszín volt" - mondta el Gyulay Zsolt, aki a budapesti futamot olyannak tartja, mint a Formula-1-ben Monte-Carlót, ahol az összes üzletember és VIP-vendég ott van.

Azt ugyanakkor jelezte, hogy

"rengetegen jelentkeztek" helyszínül Budapestet váltandó; a Velencei-tó, a Balaton egyes részei, városok és polgármesterek (Hévíz, Keszthely), valamint a Duna-kanyar is felmerült helyszínötletként.

Tisztázta, két futamnak még mindenképpen lehetősége van Magyarországon, ugyanakkor a jogtulajdonosnak még el kell fogadnia, ha a Hungaroring Sport új helyszínt ajánl. Ha erre nem kerül sor, a magyar félnek ki kell fizetnie a jogdíj egy részét.

Az új helyszínt egy-két héten belül ki kell választani. Félmillió nézőt várnak, ha lesz futam a nyár elején.

Gyulay Zsolt véleménye szerint a Balaton esélyesebb helyszínnek tűnik; közel van a sármelléki reptér, és van megfelelő mennyiségű szállodai kapacitás is a térségben.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018