eur:
394.64
usd:
371.68
bux:
66972.75
2024. április 16. kedd Csongor
Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

A Balatonig menekülhet a budapesti Red Bull Air Race

Gyulay Zsolt, a repülőverseny megszervezéséért felelős Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint tolonganak a helyettesítők, kérdés, elfogadja-e valamelyiküket a jogtulajdonos, avagy fizetni kell.

Azok után, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester a kiírt versenynaptárra reagálva kijelentette, a fővárosban biztosan nem lesz nyáron Red Bull Air Race repülőverseny, az érintettek élénk megoldáskeresésbe kezdtek, mivel 2020-ig kormánygarancia van a légi show-ra.

Gyulay Zsolt, a történetben a verseny gazdájaként szereplő Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Digisport tévének elmondta, az ő feladatuk, hogy megoldják a műrepülő-vb futamaként szereplő magyarországi verseny megtartását.

"A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a történetben, megértjük az érveit, ugyanakkor nehéz a helyzetünk, mert Budapest tizenöt éve bejáratott helyszín volt" - mondta el Gyulay Zsolt, aki a budapesti futamot olyannak tartja, mint a Formula-1-ben Monte-Carlót, ahol az összes üzletember és VIP-vendég ott van.

Azt ugyanakkor jelezte, hogy

"rengetegen jelentkeztek" helyszínül Budapestet váltandó; a Velencei-tó, a Balaton egyes részei, városok és polgármesterek (Hévíz, Keszthely), valamint a Duna-kanyar is felmerült helyszínötletként.

Tisztázta, két futamnak még mindenképpen lehetősége van Magyarországon, ugyanakkor a jogtulajdonosnak még el kell fogadnia, ha a Hungaroring Sport új helyszínt ajánl. Ha erre nem kerül sor, a magyar félnek ki kell fizetnie a jogdíj egy részét.

Az új helyszínt egy-két héten belül ki kell választani. Félmillió nézőt várnak, ha lesz futam a nyár elején.

Gyulay Zsolt véleménye szerint a Balaton esélyesebb helyszínnek tűnik; közel van a sármelléki reptér, és van megfelelő mennyiségű szállodai kapacitás is a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esés a tőzsdéken

Nagy esés a tőzsdéken

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×