INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

red bull

red bull air race

gyulay zsolt

hungaroring sport zrt.

repülőgép

Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.

A Balatonig menekülhet a budapesti Red Bull Air Race

Infostart

Gyulay Zsolt, a repülőverseny megszervezéséért felelős Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint tolonganak a helyettesítők, kérdés, elfogadja-e valamelyiküket a jogtulajdonos, avagy fizetni kell.

Azok után, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester a kiírt versenynaptárra reagálva kijelentette, a fővárosban biztosan nem lesz nyáron Red Bull Air Race repülőverseny, az érintettek élénk megoldáskeresésbe kezdtek, mivel 2020-ig kormánygarancia van a légi show-ra.

Gyulay Zsolt, a történetben a verseny gazdájaként szereplő Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Digisport tévének elmondta, az ő feladatuk, hogy megoldják a műrepülő-vb futamaként szereplő magyarországi verseny megtartását.

"A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a történetben, megértjük az érveit, ugyanakkor nehéz a helyzetünk, mert Budapest tizenöt éve bejáratott helyszín volt" - mondta el Gyulay Zsolt, aki a budapesti futamot olyannak tartja, mint a Formula-1-ben Monte-Carlót, ahol az összes üzletember és VIP-vendég ott van.

Azt ugyanakkor jelezte, hogy

"rengetegen jelentkeztek" helyszínül Budapestet váltandó; a Velencei-tó, a Balaton egyes részei, városok és polgármesterek (Hévíz, Keszthely), valamint a Duna-kanyar is felmerült helyszínötletként.

Tisztázta, két futamnak még mindenképpen lehetősége van Magyarországon, ugyanakkor a jogtulajdonosnak még el kell fogadnia, ha a Hungaroring Sport új helyszínt ajánl. Ha erre nem kerül sor, a magyar félnek ki kell fizetnie a jogdíj egy részét.

Az új helyszínt egy-két héten belül ki kell választani. Félmillió nézőt várnak, ha lesz futam a nyár elején.

Gyulay Zsolt véleménye szerint a Balaton esélyesebb helyszínnek tűnik; közel van a sármelléki reptér, és van megfelelő mennyiségű szállodai kapacitás is a térségben.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018