eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

A Balatonig menekülhet a budapesti Red Bull Air Race

Gyulay Zsolt, a repülőverseny megszervezéséért felelős Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint tolonganak a helyettesítők, kérdés, elfogadja-e valamelyiküket a jogtulajdonos, avagy fizetni kell.

Azok után, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester a kiírt versenynaptárra reagálva kijelentette, a fővárosban biztosan nem lesz nyáron Red Bull Air Race repülőverseny, az érintettek élénk megoldáskeresésbe kezdtek, mivel 2020-ig kormánygarancia van a légi show-ra.

Gyulay Zsolt, a történetben a verseny gazdájaként szereplő Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Digisport tévének elmondta, az ő feladatuk, hogy megoldják a műrepülő-vb futamaként szereplő magyarországi verseny megtartását.

"A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a történetben, megértjük az érveit, ugyanakkor nehéz a helyzetünk, mert Budapest tizenöt éve bejáratott helyszín volt" - mondta el Gyulay Zsolt, aki a budapesti futamot olyannak tartja, mint a Formula-1-ben Monte-Carlót, ahol az összes üzletember és VIP-vendég ott van.

Azt ugyanakkor jelezte, hogy

"rengetegen jelentkeztek" helyszínül Budapestet váltandó; a Velencei-tó, a Balaton egyes részei, városok és polgármesterek (Hévíz, Keszthely), valamint a Duna-kanyar is felmerült helyszínötletként.

Tisztázta, két futamnak még mindenképpen lehetősége van Magyarországon, ugyanakkor a jogtulajdonosnak még el kell fogadnia, ha a Hungaroring Sport új helyszínt ajánl. Ha erre nem kerül sor, a magyar félnek ki kell fizetnie a jogdíj egy részét.

Az új helyszínt egy-két héten belül ki kell választani. Félmillió nézőt várnak, ha lesz futam a nyár elején.

Gyulay Zsolt véleménye szerint a Balaton esélyesebb helyszínnek tűnik; közel van a sármelléki reptér, és van megfelelő mennyiségű szállodai kapacitás is a térségben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×