eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A cseh Martin Sonka repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megvan a Red Bull Air Race új magyarországi helyszíne

Rekordot jelentő tizenharmadik alkalommal rendezik meg itthon a műrepülőversenyt, de először nem Budapesten

A Red Bull Air Race világbajnokság hazai versenyének az idén a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, miután Tarlós István, az eddigi házigazda Budapest főpolgármestere korábban jelezte, a főváros a lakossági panaszokat meghallgatva nem ad engedélyt a júliusra tervezett esemény megrendezésére.

Ezután indult a helyszínkeresés, több balatoni település jelezte, hogy szívesen fogadná a sok vendéggel, de nagy zajjal járó eseményt, és végül Zamrádira esett a szervezők választása. Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny az eredetileg meghirdetett időpontban, július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. „Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak.”

A budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre.

2019-es Red Bull Air Race versenynaptár

  • Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
  • Időpont nélkül: Európa
  • Június 15-16.: Kazany, Oroszország
  • Július 13-14.: Balaton, Magyarország
  • Szeptember 7-8.: Csiba, Japán
  • Időpont nélkül: Ázsia
  • Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok
  • November 8-9.: Szaúd-Arábia
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×