eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A cseh Martin Sonka repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megvan a Red Bull Air Race új magyarországi helyszíne

Rekordot jelentő tizenharmadik alkalommal rendezik meg itthon a műrepülőversenyt, de először nem Budapesten

A Red Bull Air Race világbajnokság hazai versenyének az idén a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, miután Tarlós István, az eddigi házigazda Budapest főpolgármestere korábban jelezte, a főváros a lakossági panaszokat meghallgatva nem ad engedélyt a júliusra tervezett esemény megrendezésére.

Ezután indult a helyszínkeresés, több balatoni település jelezte, hogy szívesen fogadná a sok vendéggel, de nagy zajjal járó eseményt, és végül Zamrádira esett a szervezők választása. Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny az eredetileg meghirdetett időpontban, július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. „Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak.”

A budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre.

2019-es Red Bull Air Race versenynaptár

  • Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
  • Időpont nélkül: Európa
  • Június 15-16.: Kazany, Oroszország
  • Július 13-14.: Balaton, Magyarország
  • Szeptember 7-8.: Csiba, Japán
  • Időpont nélkül: Ázsia
  • Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok
  • November 8-9.: Szaúd-Arábia
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×