eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A cseh Martin Sonka repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Itthon lelhet otthonra a Budapestről kitiltott Red Bull Air Race

Eddig is sejthető volt, hogy egy Balaton-környéki helyszín lesz a befutó, ennél azonban keddtől többet is lehet tudni.

Mint Gyulay Zsolt, a Red Bull Air Race szervezéséért felelős Hungaroring Sport Zrt. vezetője a Digisport tévének a közelmúltban elmondta, egy balatoni helyszínen tarthatják meg a Budapestről kitiltott műrepülőversenyt, akkor azonban még úgy tűnt, Keszthely és környéke lesz a befutó. Már akkor egyértelmű volt, a jogtulajdonosnak rá kell bólintani az új helyszínre az ideális budapesti versenyhely elvesztése után, most azonban a Balaton ügyében előrelépés van - derül ki a Sonline.hu cikkéből: nem is Keszthely, hanem Fonyód vagy Zamárdi lehet a befutó, ezen a két helyszínen a múlt héten szemlét is tartottak a szervezők.

Fonyód polgármestere, Hidvégi József nagyon szeretné, ha náluk lenne a zajos rendezvény, Csákovics Gyula, Zamárdi vezetője is nagyon bizakodó, mivel hosszú partszakasz áll rendelkezésükre a nézők számára, és nagyrendezvények szervezésében is másfél évtizedes tapasztalatuk van.

Mindkét városvezető szerint kiváló reklám lenne a Balatonnak az esemény, amelyre félmillió nézőt várnak.

A Red Bull Air Race szervezői egyelőre szűkszavúak, annyit közölnek, nem Budapest a helyszíne a júliusra bejegyzett eseménynek. Korábban egyébként a Velencei-tó és a Duna-kanyar is felmerült helyszínként, de reptér a Balaton mellett van, illetve van elég szállodai férőhely is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×