INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

orbán viktor

sajtótájékoztató

kormányinfó

ellenzék

Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én. Mellette Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára.

Ellenzéki össztűz a miniszterelnöki szavakra

InfoRádió

Valamennyi ellenzéki párt bírálta Orbán Viktort, aki több mint kétórás sajtótájékoztatón válaszolt az újságírói kérdésekre.

A Jobbik közleményben reagált a miniszterelnök sajtótájékoztatójára, amelyben azt írta: a demokrácia fontosságáról beszélt az, aki éppen most darálta be a demokrácia utolsó bástyáját, a független igazságszolgáltatást. A kereszténység fontosságáról beszélt az, aki hazug módon letagadja a korrupciót, azokat a magyarokat pedig, akik tisztességesen, munkából akarnak megélni, gyűlölködve sorosbérencezi – fogalmaz a Jobbik közleménye.

Az MSZP szerint Orbán Viktor megkezdte az európai parlamenti választási kampányát. Ujhelyi István, a szocialista párt EP-képviselője hangsúlyozta: pártja nem támogat semmiféle illegális migrációt és betelepítést, így a Fidesz-kampány hazugságra épül.

"Nem szólt a rabszolgatörvényről, nem mondott valóságot a korrupcióról, és hazudott Európa és Magyarország viszonyáról. Mi Európa-párti kampányt kezdünk az Európa-ellenes magyar Orbán-kormányzattal szemben. Ez a kampány éppen Orbán Viktornak köszönhetően a mai nappal elindulhat" - mondta Ujhelyi István.

A DK országgyűlési képviselője, Arató Gergely elmondta: pártja levélben fordul Manfred Weberhez, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetője is megismerje Orbán Viktor mostani kijelentéseit.

"Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit szól az Európai Néppárt csúcsjelöltje ahhoz, hogy Orbán Viktor nyíltan az Európai Néppárt ellen buzdít. Reméljük, hogy a mai nyilatkozat után a néppárt eddig hezitáló vezetői is tisztán látják, Orbán helye nem a kereszténydemokrata pártcsaládban, hanem a 20. század legsötétebb időszakából ismerős szélsőjobboldalon van" - mondta Arató Gergely.

Az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt azt mondta: a miniszterelnök fontos, mindannyiunkat jövőjét meghatározó politikai kérdésekben mellébeszélt. A paksi bővítésről a politikus szerint a Fidesz és a kormány minden kérdésben hazudott. Az egyedüli alkalmas megvalósítónak mondott oroszok még az engedélyeket sem tudják megszerezni, és már a miniszterelnök is elismerte a csúszást – fogalmazott az LMP társelnöke.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea arról beszélt, hogy a külföldön élő magyarok nem kalandvágyból, és nem nyelvtanulási szándékból hagyták el az országot. "Itthon nem találnak munkát, és azzal az állítással szemben, hogy a munkavállalók már bármilyen bért ki tudnak harcolni maguknak, üzenjük, hogy ha ez így lenne, akkor nem vándorolt volna ki hatszázezer magyar ember" - mondta Szabó Tímea.

A Magyar Liberális Párt közleményben reagált a miniszterelnök sajtótájékoztatójára, amelyben azt írta: a Fidesz és Orbán Viktor ahelyett, hogy a magyar emberek valódi problémáival foglalkozna, a menekültek elleni gyűlöletkeltést folytatja.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Ellenzéki reakciók
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018