eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Mediamix

"Ez nem a vég, hanem a kezdet" - ellenzéki reakciók a túlóratörvény aláírására

További ellenállást, harcot hirdettek az általuk "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály ellen.

Tiltakozott több ellenzéki párt amiatt, hogy Áder János államfő aláírta a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítását, és további ellenállást, harcot hirdettek az általuk "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály ellen.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön tette közzé a honlapján Áder János nyilatkozatát, amelyben az államfő bejelentette, hogy a jogszabály megvizsgálása után aláírta a munka törvénykönyvének módosítását.

Erre reagálva a Jobbik közleményében azt írta: a kormány után most

a köztársasági elnök is "teljesítette a külföldi nagyvállalatok parancsát"

azzal, hogy aláírta a "rabszolgatörvényt". Azt hangsúlyozták: a Jobbik még nagyobb intenzitással fog harcolni Orbán Viktor miniszterelnök "korrupt és álnemzeti rendszere ellen", és erre a harcra szólítanak fel "minden tisztességes magyar embert".

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy fogalmazott: "a fideszes pártkatona, Áder János, akit a DK sosem fogadott el köztársasági elnöknek, aláírta a magyarok millióit megnyomorító rabszolgatörvényt". Közleményükben azt írták:

ezzel a gesztussal az államfő "újra bűnrészessé válik, de egyúttal tovább erősíti az ellenállást, és rászabadítja az ország haragját Orbánra".

Az LMP értékelése szerint Áder János ismét bebizonyította, hogy "nem a köztársaság, nem a magyar munkavállalók, hanem csak és kizárólag a Fidesz és a külföldi nagyvállalatok érdekeit képviseli" köztársasági elnökként. Az LMP teljes politikai közössége a munkavállalók és a szakszervezetek oldalán áll - tette hozzá a párt, amely közleményét azzal zárta:

"Ez nem a harc végét jelenti. Ez a harc kezdete!".

A Liberálisok szerint Áder János, a Fidesz korábbi alelnöke és egykori frakcióvezetője a "magyar emberek helyett kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli". Véleményük szerint

a törvény tartalma és elfogadásának módja is szembemegy a munkavállalók alapvető jogaival

és a demokratikus értékekkel. "A Liberálisok továbbra is kiállnak a munkavállalók érdekei mellett és támogatják a tüntetéseket, a több helyen meghirdetett bojkottot és az országos sztrájkot is" - írták közleményükben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×