eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak a Szabadság hídon 2018. december 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Útlezárásokra is készül az ellenzék Budapesten és vidéken

Az LMP tagjai és szimpatizánsai részt vesznek a szombati ellenzéki tüntetésen a Hősök terén, valamint később a Kossuth téren - mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára pénteken, budapesti sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az LMP fontosnak tartja a demonstrációt, hiszen "minden békés eszközt meg kell ragadni, hogy fellépjenek a rabszolgatörvény ellen".

"Tüntetni fogunk a fővárosban és vidéken", "útlezárásokra is készülünk, és ha kell, arra hívjuk a munkavállalókat, hogy országosan sztrájkoljanak" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Értékelése szerint a törvény "elfogadása és az elfogadás módja megmutatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája, munkaerőpiaci politikája gyakorlatilag megbukott". Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány az alacsony munkabérért dolgoztatott, kiszolgáltatott munkavállalókra akarja alapozni az ország versenyképességét - mondta.

Hozzátette: az is bebizonyosodott, hogy a kormány a külföldi multinacionális vállalatok zsebében van, hiszen ezt a törvényt a külföldi autógyárak diktálták.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×