INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

sztrájk

szakszervezet

szakszervezetek együttműködési fóruma

Február elején országos, átfogó sztrájk lehet

Február elején országos, átfogó sztrájk lehet

Az általános követelésekről is megállapodtak a szakszervezetek képviselői.

Az általános követelésekről is megállapodtak szerdán a többi között a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselői. Ha a kérések nem teljesülnek, általános sztrájk következhet - közölte az Inforádióban Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke.

"Négy pontot jelöltünk meg a legfontosabbként, az egyik

a mostani rabszolgatörvény visszavonása és ezzel együtt a Munka törvénykönyve átgondolása. A másik a tisztességes bér minden területen. A harmadik a nyugdíj területének áttekintése, a negyedik pedig a sztrájktörvény,

és ezzel együtt az egész érdekegyeztetés áttárgyalása" - fogalmazott Földiák András.

Egyelőre nem tudni, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, de a szakszervezeti vezető szerint február elején átfogó, széleskörű sztrájk jöhet.

"A közszolgálatoknál is és a versenyszférában is.

Nem tudok adatokat mondani, mert általában

az utolsó pillanatban derül ki, hogy egyes munkahelyeken rászánják-e magukat a sztrájkra a kollégák vagy nem, de én bízom benne, hogy székeskörű, az egész országra kiterjedő sztrájk lesz.

Erre az a biztató jel, hogy ilyen még nem volt az elmúlt évtizedekben még a vidéki városokban is. Tényleg nagyon nagy az elégedetlenség."

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete akkor is részt vesz a munkabeszüntetésben, ha más tanárszakszervezet nem - ezt a szervezet elnöke, Szűcs Tamás közölte. A szakszervezetnek az oktatásra vonatkozó külön követelései is vannak, amelyekről az erre kijelölt sztrájkbizottság tagjai tárgyalhatnak majd.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Sztájkelőkészítés - szakszervezetek
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018