INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

orbán viktor

migráció

olaszország

Földközi-tenger, 2018. június 12. Az SOS Méditerranée civil szervezet felvétele migránsokról a szervezet Aquarius nevű mentőhajóján, a Földközi-tengeren 2018. június 12-én. Az Aquariuson tartózkodó 629 bevándorlót olasz hajók segítségével a dél-spanyolországi Valenciába szállítják, ahol az előző napon engedélyezte a kikötést a spanyol kormány, miután Málta és Olaszország is megtagadta, hogy partra szálljanak a területükön. A mentőhajó három nappal korábban vette fedélzetére az embereket a líbiai partok közelében. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Kenny Karpov)

Védelmébe vette az olasz döntést Orbán Viktor

A kormányfő szerint az olasz példa is mutatja, hogy meg lehet védeni a tengeri határokat.

Végre! - így kommentálta a miniszterelnök, hogy Olaszország nem engedi kikötni a migránsokat szállító hajókat. Orbán Viktort a szlovák miniszterelnökkel tartott budapesti tárgyalását követően egyebek között arról is kérdezték, mit szól az új olasz belügyminiszter döntéséhez.

Amikor a hírt meghallottam, csak egyetlen sóhajjal válaszoltam, azt mondtam, hogy végre

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor lehangolónak nevezte, hogy éveken keresztül azt lehetett hallani: a tengeri határokat nem lehet megvédeni. Hozzátette, biztos abban, hogy nem a képesség hiányzott, hanem az akarat.

Az akarat visszatért Olaszországa, nagy pillanat ez, valóban változást hozhat az európai migrációs politikába - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor sok sikert kívánt az új olasz kormánynak, amelyet mint mondta, mindenben támogatunk.

Nyitókép: KENNY KARPOV

Kapcsolódó hang

Orbán és Pellegrini - migráció
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018