eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Földközi-tenger, 2018. június 12.Az SOS Méditerranée civil szervezet felvétele migránsokról a szervezet Aquarius nevű mentőhajóján, a Földközi-tengeren 2018. június 12-én. Az Aquariuson tartózkodó 629 bevándorlót olasz hajók segítségével a dél-spanyolországi Valenciába szállítják, ahol az előző napon engedélyezte a kikötést a spanyol kormány, miután Málta és Olaszország is megtagadta, hogy partra szálljanak a területükön. A mentőhajó három nappal korábban vette fedélzetére az embereket a líbiai partok közelében. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Kenny Karpov)
Nyitókép: KENNY KARPOV

Védelmébe vette az olasz döntést Orbán Viktor

A kormányfő szerint az olasz példa is mutatja, hogy meg lehet védeni a tengeri határokat.

Végre! - így kommentálta a miniszterelnök, hogy Olaszország nem engedi kikötni a migránsokat szállító hajókat. Orbán Viktort a szlovák miniszterelnökkel tartott budapesti tárgyalását követően egyebek között arról is kérdezték, mit szól az új olasz belügyminiszter döntéséhez.

Amikor a hírt meghallottam, csak egyetlen sóhajjal válaszoltam, azt mondtam, hogy végre

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor lehangolónak nevezte, hogy éveken keresztül azt lehetett hallani: a tengeri határokat nem lehet megvédeni. Hozzátette, biztos abban, hogy nem a képesség hiányzott, hanem az akarat.

Az akarat visszatért Olaszországa, nagy pillanat ez, valóban változást hozhat az európai migrációs politikába - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor sok sikert kívánt az új olasz kormánynak, amelyet mint mondta, mindenben támogatunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×