eur:
394.29
usd:
370.47
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Brüsszel gyors intézkedést vár az Aquarius ügyében

Az Európai Bizottság arra szólít fel minden érintett felet, hogy minél gyorsabban hozzanak intézkedéseket, hogy az Aquarius nevű hajón utazók minél rövidebb időn belül biztonságosan partra szállhassanak - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) szóvivője.

A szóvivő a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az uniós bizottság még a hétvégén kapcsolatba lépett az olasz és a máltai hatóságokkal.

Az érintett hatóságok elsődleges feladata a rászorulók szükséges ellátásának biztosítása kell lennie. Ez mindenek előtt álló humanitárius kötelesség - tette hozzá.

A nemzetközi vizeken veszteglő hajón 629 migráns, köztük hét várandós nő, 11 kisgyerek és 123 kísérő nélküli kiskorú tartózkodik.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×