eur:
393.84
usd:
369.7
bux:
65750.97
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Konfliktushelyzet a baloldalon

Fokozódik a konfliktus az MSZP-n belül, valamint a szocialisták és a Liberálisok között is.

Fegyelmi vizsgálatot indít az MSZP a párt lemondott elnöke ellen, mert Molnár Gyula engedély nélkül kötött szerződést Fodor Gáborral a Magyar Liberális Párt anyagi támogatásáról. Ezt Tóth Bertalan, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Az MSZP belső szervei, a központi pénzügyi ellenőrző bizottság és a fegyelmi tanács, meg fogja tenni a szükséges lépéseket."

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti vezetője megerősítette az InfoRádiónak, hogy Molnár Gyula a párt többi vezetőjének tudta nélkül paktált le a Liberálisokkal. "A pártelnök súlyos politikai hibát követett el, hiszen semmilyen politikai testület nem hatalmazta fel erre a megállpodásra, sőt még nem is tudtak róla." Hozzátette: "kiderült, hogy van-e értelme együttműködnünk Fodor Gábor pártjával vagy sem. Csúnyán megcsaltak bennünket".

Fodor Gábor, Liberálisok elnöke azt mondta az ATV-ben, hogy pártja nem kapott pénzt a szocialistáktól, sőt még ők hoztak áldozatot a szövetségért. "Mi lemondtunk mindenről. Hatvanmilliók keringenek a sajtóban - ez nevetséges. Sőt, a Liberális párt semmilyen pénzt nem kapott, sőt lemondott a lehetőségeiről azért, mert az önfeladással járt volna, ha benne maradunk egy olyan helyzetben, amiben teljesen kiszolgáltatottak vagyunk."

Az MSZP Országos Választmányának elnöke szerint Fodor Gábor nem mond igazat. Hiller István is az ATV-ben beszélt.

"Ha a Liberális párt nem kapja meg az MSZP-Párbeszéd listájának 15. helyét, akkor egyetlen képviselője sincs. Tehát nekem ne vádaskodjanak" - jelentette ki. Hozzátette: "Tőlem kérték, hogy érvelhessenek azért, mert semmilyen más esélyük nem lett volna, se egyéniben, se országos listát nem tudtak volna állítani. Következésképpen ez a probléma egyáltalán nem állt volna elő".

Az InfoRádió megkereste Molnár Gyulát is, az MSZP lemondott elnöke azonban nem kívánt nyilatkozni.

Időközben Miller Tamás független képviselő jelezte, hogy belép a Párbeszéd frakciójába, amelyet a liberális Bősz Anett kilépése miatt fenyegetett a megszűnés veszélye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×