INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

konfliktus

2021.07.14. 06:15

Nyaralás az unokákkal: tippek a digitális szakadék áthidalására

A magyar szülők több mint kétharmada a nagyszülőkre támaszkodik a gyerekek nyári elhelyezésében, 33 százalékuk ráadásul legalább egy teljes hónapra rájuk bízza az unokákat – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. A válaszadók közel harmadánál az idősebb generációk digitális érettsége elmarad a fiatalokétól, ami konfliktusokhoz és elszigetelődéshez is vezethet. A hírközlési hatóság ezért tippeket ad, hogy segítségükkel a nagyszülők is hamar beletanulhassanak az okoseszközök használatába.
2021.06.15. 06:00

Lesz miről vitatkozni a brüsszeli EU-amerikai csúcstalálkozón

Bár az EU-amerikai politikai párbeszédet Joe Biden elnökké válása óta a bizakodás és az együttműködés fontosságának hangoztatása hatja át, a két partner közötti konkrét konfliktusok kapcsán (mindenekelőtt a Donald Trump által indított kereskedelmi tarifa-háborút illetően) egyelőre az új elnök alatt sem közeledtek az álláspontok – mutatnak rá elemzések.
2021.05.13. 18:21

Izraeli konfliktus: már az a kérdés, lesz-e háború

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze. N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint nincs más választás, mint a béke, Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója úgy látja, harmadik fél nem fogja megoldani a konfliktust.
2021.04.12. 20:52

Szakértő az északír zavargásokról: egyik oldal sem ma született bárány

Zavargások törtek ki Észak-Írországban: a London-párti protestánsok ugyanis attól tartanak, hogy a brexit következtében a terület elszakadhat a brit királyságtól. Magyarics Tamás, az ELTE tanára szerint, ha nem születik megállapodás, akár a fegyveres összecsapások is kiújulhatnak.
2021.02.07. 06:50

Tari Annamária: Figyelj már, segíts!

Egyre nehezebb a családi konfliktuskezelés a járványhelyzetben Tari Annamária pszichoanalitikus szerint. A szakember online előadásban adott gyakorlati tanácsokat a nézeteltérések kezelésre és a feszültség csökkentésére.
2021.01.05. 13:14

Az új év új kríziseket hozhat

2020 krízise kétségkívül a koronavírus volt, 2021-ben azonban több olyan politikai alapú konfliktushelyzet is kiéleződhet, amely aztán gyökeresen megváltoztathatja a világ egyes részeit, vagy akár annak egészét is.
2020.12.22. 06:28

Ártalmas vatikáni konfliktusokról írt a pápa

Ferenc pápa idei karácsonyi üzenetében is jobbító szándékú kritikával illette a bíborosokat, püspököket és a vatikáni hivatalnokokat; arra kérte őket hétfőn az Apostoli Palotában, hogy hagyjanak fel az intrikákkal.
2020.11.10. 19:19

Hegyi-Karabah: egy dolgot tehet az örmény politika

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Örményországban zavargásokba fordult tüntetések kezdődtek a komoly örmény területveszteségeket rögzítő békemegállapodás ellen. A felháborodott emberek Jerevánban feldúlták a parlamentet és megverték a házelnököt, a miniszterelnököt pedig árulónak nevezték.
2020.10.08. 19:14

Tálas Péter: a járvány felboríthatja a katonai versengést

A járvány hosszú távon meghatározhatja a katonai versenyt a világban, az országok ugyanis válságok idején rendre a haderőtől vonják el a pénzt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója az örmény–azeri konfliktusra kitérve úgy fogalmazott, az események mögött az áll, hogy Törökország próbálja megkérdőjelezni az orosz befolyás kizárólagosságát a Dél-Kaukázusban.
2020.09.29. 06:30

Újabb halálos áldozatok Hegyi-Karabahban

További 26 katona vesztette életét hétfőn este az azeri és az örmény erők közötti harcokban a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban - közölték a hírügynökségek a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018