INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

konfliktus

2020.01.09. 10:24

Tálas Péter: pont kerülhetett az amerikai–iráni konfliktus végére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója szerint az irániak szerda reggeli válaszcsapásával lezárulhat a Washington és Teherán közötti konfliktus. Donald Trump azt mondta: a támadásban senki nem sérült meg. Az InfoRádió Aréna című műsorában szó esett az iráni atomprogramról is.
2020.01.07. 17:16

Tizenhárom ötlet az iráni bosszúra

Tizenhárom "bosszúforgatókönyvet" jelentett be Ali Samháni admirális, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács titkára, válaszul Kászim Szulejmáni tábornok halálára. Időközben az iráni parlament terrorizmust támogató államnak minősítette az Egyesült Államokat, a tábornok temetésére gyülekező tömegben pedig legkevesebb 40 ember lelte halálát.
2019.12.18. 07:29

Fura konfliktusba keveredett Japán Oroszországgal

Orosz határőrhajók átvizsgáltak nyolc japán halászhajót rakodóterét. Ötöt közülük feltartóztattak, és az egyik vitatott hovatartozású szigetre, Kunasirra kísérték azzal a gyanúval, hogy a kifogott zsákmány mennyisége nem felel meg hajónaplóba felvett adatoknak, és a hajók megsértették a kétoldalú halászati megállapodást
2019.11.06. 09:22

Már a csigalassúságot sem éri el az orosz-ukrán békefolyamat

Késik a harcoló csapatok szétválasztása Kelet-Ukrajnában. Az ukrán kormányerők és a Moszkva által támogatott lázadók a hétfői határidőre nem kezdték meg harcosaik visszavonását, és így csúszik a béke szempontjából fontos csúcstalálkozó.
2019.09.23. 18:37

Irán "az egyik kezével" béketervet nyújt be az ENSZ-nek

Régiós béketervet kíván benyújtani Irán az ENSZ-ben a Hormuzi-szorosról - közölte az iráni elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint a közel-keleti ország azt akarja elérni, hogy az Egyesült-Államok kivonuljon a Perzsa-öböl térségéből.
2019.08.10. 21:45

Kövér László: Magyarország elégette konfliktuspotenciálja egy részét

Az Országgyűlés elnöke szerint senki sem szereti a "balhés gyereket". Beszélt a születésszám növelésének módjáról is, kifejtve: nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.
2019.02.19. 15:38

Fokozhatja a gibraltári konfliktust a brexit

Ismét feszültség van Gibraltár körül Spanyolország és Nagy-Britannia között. A felek eltérően ítélik meg azt a hétvégi incidenst, amelynek során egy spanyol hadihajó jelent meg a brit fennhatóságú parányi terület közelében és egyes állítások szerint távozásra akart kényszeríteni kereskedelmi hajókat.
2018.11.30. 14:08

Nem engedik be az orosz férfiakat Ukrajnába

A hadiállapot bevezetésével összhangban hozott ukrán rendelkezés minden 16 és 60 éves kor közötti orosz férfira vonatkozik. Közben közölték, moszkvai fogdába szállítják a kercsi incidens után letartóztatott ukrán tengerésztiszteket, akiket két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek.
2018.07.21. 09:49

Szakértő: lépéselőnybe kerül az Aszad-rezsim

Továbbra is intenzív katonai akciók zajlanak Szíriában, ahol egyre jobban megerősíti katonai és politikai pozícióját Bassár el-Aszad elnök - mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. A Közel-Kelet-szakértő szerint a szíriai polgárok továbbra is menekülnek a háborús konfliktus elől.
2018.03.14. 15:40

Szövetségesek konfliktusa zajlik Szíriában

700 ezer ember szorult be a török csapatok által ostromlott észak-szíriai Afrin város körzetébe. Afrint a szíriai kurd milíciák foglalták el, és eddig már több százezren menekültek el onnan, de sokan továbbra is a városban ragadtak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018