INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

konfliktus

2020.11.10. 19:19

Hegyi-Karabah: egy dolgot tehet az örmény politika

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Örményországban zavargásokba fordult tüntetések kezdődtek a komoly örmény területveszteségeket rögzítő békemegállapodás ellen. A felháborodott emberek Jerevánban feldúlták a parlamentet és megverték a házelnököt, a miniszterelnököt pedig árulónak nevezték.
2020.10.08. 19:14

Tálas Péter: a járvány felboríthatja a katonai versengést

A járvány hosszú távon meghatározhatja a katonai versenyt a világban, az országok ugyanis válságok idején rendre a haderőtől vonják el a pénzt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója az örmény–azeri konfliktusra kitérve úgy fogalmazott, az események mögött az áll, hogy Törökország próbálja megkérdőjelezni az orosz befolyás kizárólagosságát a Dél-Kaukázusban.
2020.09.29. 06:30

Újabb halálos áldozatok Hegyi-Karabahban

További 26 katona vesztette életét hétfőn este az azeri és az örmény erők közötti harcokban a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban - közölték a hírügynökségek a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.
2020.09.28. 20:57

Hegyi-Karabah: nőtt az áldozatok száma

Nehézfegyverek bevetésével folytatódnak a harcok az azeri és az örmény erők között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban - közölték a szembenálló felek.
2020.05.25. 20:20

Egészen új szintre emelkedtek az összeesküvés-elméletek

Az Egyesült Államok is kezdi kihívóként kezelni Kínát, a két nagyhatalom között a koronavírus miatt kibontakozott vita is ezt mutatja – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője.
2020.05.06. 12:54

Szakértők: elmélyülhet az amerikai-kínai konfliktus

Az Egyesült Államok a saját hiányosságait próbálja leplezni azzal, hogy a járvány kitörésében kínai szándékosságot sejtet - állították az InfoRádió Aréna című műsorának vendégei. A szakértők egyetértettek abban is, hogy a mélyebb gazdasági válság elkerülése érdekében Kína jó kapcsolatokra törekszik majd a nemzetközi diplomáciában.
2020.02.19. 16:18

Szakértő: "nem látszik" a vége az ukrán-orosz összetűzésnek

Ismét súlyosbodott a helyzet a Donyec-medencében: a szakadár erők támadását követően tűzharc alakult ki Luhanszk megyében, egy ukrán katona meghalt, négy megsebesült. Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő szerint egyelőre nem egyértelmű, most "ki kezdte", ám hangsúlyozta, a szakadárok orosz támogatás nélkül nem tartanának ki.
2020.01.09. 10:24

Tálas Péter: pont kerülhetett az amerikai–iráni konfliktus végére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója szerint az irániak szerda reggeli válaszcsapásával lezárulhat a Washington és Teherán közötti konfliktus. Donald Trump azt mondta: a támadásban senki nem sérült meg. Az InfoRádió Aréna című műsorában szó esett az iráni atomprogramról is.
2020.01.07. 17:16

Tizenhárom ötlet az iráni bosszúra

Tizenhárom "bosszúforgatókönyvet" jelentett be Ali Samháni admirális, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács titkára, válaszul Kászim Szulejmáni tábornok halálára. Időközben az iráni parlament terrorizmust támogató államnak minősítette az Egyesült Államokat, a tábornok temetésére gyülekező tömegben pedig legkevesebb 40 ember lelte halálát.
2019.12.18. 07:29

Fura konfliktusba keveredett Japán Oroszországgal

Orosz határőrhajók átvizsgáltak nyolc japán halászhajót rakodóterét. Ötöt közülük feltartóztattak, és az egyik vitatott hovatartozású szigetre, Kunasirra kísérték azzal a gyanúval, hogy a kifogott zsákmány mennyisége nem felel meg hajónaplóba felvett adatoknak, és a hajók megsértették a kétoldalú halászati megállapodást
2019.11.06. 09:22

Már a csigalassúságot sem éri el az orosz-ukrán békefolyamat

Késik a harcoló csapatok szétválasztása Kelet-Ukrajnában. Az ukrán kormányerők és a Moszkva által támogatott lázadók a hétfői határidőre nem kezdték meg harcosaik visszavonását, és így csúszik a béke szempontjából fontos csúcstalálkozó.
2019.09.23. 18:37

Irán "az egyik kezével" béketervet nyújt be az ENSZ-nek

Régiós béketervet kíván benyújtani Irán az ENSZ-ben a Hormuzi-szorosról - közölte az iráni elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint a közel-keleti ország azt akarja elérni, hogy az Egyesült-Államok kivonuljon a Perzsa-öböl térségéből.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018