eur:
385.55
usd:
356.07
bux:
69246.5
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter

Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – lapszemle

A Népszava Tóth Bertalannal, az MSZP frakcióvezetőjével, míg a Magyar Idők az EMMI leendő vezetőjével, Kásler Miklóssal közölt exkluzív interjút. A jövő munkahelyeire leginkább felkészült országoknak is át kell gondolniuk az oktatásukat – írja a Világgazdaság. A Népszava beszámolója szerint egyre elkeseredettebbek a Somogy megyei gazdák. A Magyar Hírlap a spárgatermesztésről közölt írást. Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – mondta a Világgazdaságnak Kele János közgazdász.

Exkluzív interjút közöl a Népszava az MSZP frakcióvezetőjével a Parlament mai megalakulása alkalmából. Tóth Bertalan szerint bár az április nyolcadikai választást szervezetten manipulálták, nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy annak a többségnek, amely nem a Fideszre szavazott, ne legyen képviselete az országgyűlésben. A szocialista politikus pártelnöki ambícióiról és az önkormányzati választás terveiről is szólt a Népszavában.

A Magyar Idők is egy exkluzív interjúval indít. A konzervatív napilap az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő vezetőjével beszélgetett. Kásler Miklós úgy vélte, hogy az magyar kultúra és történelem elképesztő gazdagságát jobban ki kell aknázni az oktatásban és a nevelésben. Az onkológusprofesszor azt mondta, hogy a kiemelt feladatként kezelt demográfiai mutatók javítása érdekében elsőként a családtámogatások erősítését, az egészségügyi ellátás minőségének javítását és az oktatási rendszer értékalapú átalakítását tervezi.

A jövő munkahelyeire leginkább felkészült országoknak is át kell gondolniuk az oktatásuk és képzésük rendszerét, hogy megfelelően fel tudják készíteni polgáraikat a jövő állásaira. A Világgazdaság egy, a témában készült jelentést ismertetve azt írja: függetlenül attól, hogy a politikai döntéshozók felkészültek-e a mesterséges intelligenciában, valamint a robotikára alapozott automatizálásban rejlő lehetőségekre az oktatáspolitikában, olyan programokat kell kidolgozni, amely a teljes szakmai pályafutást végigkísérő folyamatos tanulást tesz lehetővé.

A Népszava beszámolója szerint egyre elkeseredettebbek a Somogy megyei gazdák: a munkaerőhiány miatt egyre kevesebben dolgoznak a földeken. A lapnak epertermelők panaszkodnak arról, hogy az áprilisi melegek előrehozták a szezon kezdetét, de kevés a dolgos kéz: évek óra nem tudják a tervezett mennyiséget betakarítani. A Népszava riportjából kiderül az eperszüretelők ma 800-1000 forintot kapnak órabérként.

Az évi hét-nyolcezer tonnás magyar spárgatermelés csupán tíz százaléka marad itthon, mivel nincs kultúrája a spárgafogyasztásnak – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Magyar Hírlapnak. Ledó Ferenc kifejtette: az idén a márciusi nagy hidegek miatt késett a spárga érése, most pedig a hirtelen jött meleg miatt felgyorsult. Az Európában a meghatározó spárgatermelők a németek és a spanyolok egyszerre dobták piacra a spárgát, így komoly túlkínálat alakult ki a nemzetközi piacon, emiatt nehéz a magyar termelőknek eladniuk.

Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – állítja a Világgazdaságban Kele János közgazdász. A sportbloggerként is ismert szakembert a lap a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének apropóján kérdezte. Kele János szerint női kézilabdában ma Magyarországon a legerősebb a bajnokság, a legerősebb a gazdasági háttér, és a legnagyobb költségvetéssel gazdálkodó klub a is Győrben működik. A közgazdász szerint a szupersikeres ETO alapvető gazdasági érdeke a sikeres szereplés a Final Fourban. Az, hogy a Győr évek óta ott van Európa négy legjobb csapata között, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szponzori és egyéb támogatásokból származó bevételei mind itthon, mind nemzetközileg kiemelkedő anyagi lehetőséget biztosítanak a klubnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A merénylet árnyékában: kiderült, ki nyerné most az EP-választást Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer nyerné a Szlovákiában június 8-ára kiírt európai parlamenti választásokat az Ipsos szerint. A felmérés már a miniszterelnök ellen május 15-én elkövetett merénylet után adott válaszokat is tartalmazza. A Magyar Szövetség 4,8 százalékos eredménnyel nem tudna képviselőt juttatni Brüsszelbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Kiderült: Vlagyimir Putyin már tényleg lezárná a háborút, komolyan készen áll a tárgyalásokra

Kiderült: Vlagyimir Putyin már tényleg lezárná a háborút, komolyan készen áll a tárgyalásokra

Vlagyimir Putyin orosz elnök komolyan nyitott lenne a jelenlegi frontvonalak mentén kötött tűzszünetre és az ukrajnai konfliktus befagyasztására, ennek kapcsán pedig hajlandó tárgyalásokat is kezdeni - állítják névtelenséget kérő, magas rangú orosz vezetők a Reutersnek. Az orosz elnök ugyanakkor készen áll arra az eshetőségre is, ha a Nyugat, illetve Ukrajna nem akar tárgyalni Moszkvával és a háború folytatását szeretnék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×