eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – lapszemle

A Népszava Tóth Bertalannal, az MSZP frakcióvezetőjével, míg a Magyar Idők az EMMI leendő vezetőjével, Kásler Miklóssal közölt exkluzív interjút. A jövő munkahelyeire leginkább felkészült országoknak is át kell gondolniuk az oktatásukat – írja a Világgazdaság. A Népszava beszámolója szerint egyre elkeseredettebbek a Somogy megyei gazdák. A Magyar Hírlap a spárgatermesztésről közölt írást. Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – mondta a Világgazdaságnak Kele János közgazdász.

Exkluzív interjút közöl a Népszava az MSZP frakcióvezetőjével a Parlament mai megalakulása alkalmából. Tóth Bertalan szerint bár az április nyolcadikai választást szervezetten manipulálták, nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy annak a többségnek, amely nem a Fideszre szavazott, ne legyen képviselete az országgyűlésben. A szocialista politikus pártelnöki ambícióiról és az önkormányzati választás terveiről is szólt a Népszavában.

A Magyar Idők is egy exkluzív interjúval indít. A konzervatív napilap az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő vezetőjével beszélgetett. Kásler Miklós úgy vélte, hogy az magyar kultúra és történelem elképesztő gazdagságát jobban ki kell aknázni az oktatásban és a nevelésben. Az onkológusprofesszor azt mondta, hogy a kiemelt feladatként kezelt demográfiai mutatók javítása érdekében elsőként a családtámogatások erősítését, az egészségügyi ellátás minőségének javítását és az oktatási rendszer értékalapú átalakítását tervezi.

A jövő munkahelyeire leginkább felkészült országoknak is át kell gondolniuk az oktatásuk és képzésük rendszerét, hogy megfelelően fel tudják készíteni polgáraikat a jövő állásaira. A Világgazdaság egy, a témában készült jelentést ismertetve azt írja: függetlenül attól, hogy a politikai döntéshozók felkészültek-e a mesterséges intelligenciában, valamint a robotikára alapozott automatizálásban rejlő lehetőségekre az oktatáspolitikában, olyan programokat kell kidolgozni, amely a teljes szakmai pályafutást végigkísérő folyamatos tanulást tesz lehetővé.

A Népszava beszámolója szerint egyre elkeseredettebbek a Somogy megyei gazdák: a munkaerőhiány miatt egyre kevesebben dolgoznak a földeken. A lapnak epertermelők panaszkodnak arról, hogy az áprilisi melegek előrehozták a szezon kezdetét, de kevés a dolgos kéz: évek óra nem tudják a tervezett mennyiséget betakarítani. A Népszava riportjából kiderül az eperszüretelők ma 800-1000 forintot kapnak órabérként.

Az évi hét-nyolcezer tonnás magyar spárgatermelés csupán tíz százaléka marad itthon, mivel nincs kultúrája a spárgafogyasztásnak – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Magyar Hírlapnak. Ledó Ferenc kifejtette: az idén a márciusi nagy hidegek miatt késett a spárga érése, most pedig a hirtelen jött meleg miatt felgyorsult. Az Európában a meghatározó spárgatermelők a németek és a spanyolok egyszerre dobták piacra a spárgát, így komoly túlkínálat alakult ki a nemzetközi piacon, emiatt nehéz a magyar termelőknek eladniuk.

Az európai sport top márkaneve a Győri ETO – állítja a Világgazdaságban Kele János közgazdász. A sportbloggerként is ismert szakembert a lap a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének apropóján kérdezte. Kele János szerint női kézilabdában ma Magyarországon a legerősebb a bajnokság, a legerősebb a gazdasági háttér, és a legnagyobb költségvetéssel gazdálkodó klub a is Győrben működik. A közgazdász szerint a szupersikeres ETO alapvető gazdasági érdeke a sikeres szereplés a Final Fourban. Az, hogy a Győr évek óta ott van Európa négy legjobb csapata között, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szponzori és egyéb támogatásokból származó bevételei mind itthon, mind nemzetközileg kiemelkedő anyagi lehetőséget biztosítanak a klubnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×