eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Csányi Sándor, az alapítvány alapítója, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (j) a Csányi Alapítvány szervezésében rendezett 13. Életút napon a Zánkai Erzsébet-táborban 2018. április 21-én.
Nyitókép: Varga György

Újabb 40 gyermeket támogat a Csányi Alapítvány

Nagyjából egytizedével bővülhet a Csányi Alapítvány Életút programjában támogatott gyermekek száma, újabb 40 gyermeket támogat az Alapítvány, ezzel átlépik a 400 fős határt.

Ismét növeli létszámát a Csányi Alapítvány. A támogatott hátrányos helyzetű gyermekek száma az Alapítvány fennállásának tizenharmadik évében átlépi a négyszáz főt. Magyarországon egyedülálló, mintegy 12-14 évig tartó hosszútávú programjában eddig 20 hátrányos helyzetű gyermek szerzett szakmát, vagy diplomát, és jelenleg 70 diák felsőfokú oktatási intézményben tanul.

A Csányi Alapítvány 2005-ben hozta létre magánvagyonából Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója.

Az Életút program az általános iskola ötödik osztályától kezdve első végzettségük megszerzéséig támogatja a bekerült hátrányos helyzetű fiatalokat.

Ez idő alatt komplex tanulmányi és szociális segítséget kapnak a gyermekek és családjaik. Mentorok, pedagógusok, családsegítők támogatják őket tehetségük kibontakoztatásában. Az ország hat helyszínén zajlanak a foglalkozások, legutóbb Mohácson nyitotta meg kapuit az Alapítvány saját tulajdonában lévő közösségi háza.

Támogatása átnyúlik a határokon, hetedik éve Hargita megyei állami gondozottak is részesei az Alapítvány nyelvi programjának. Az egész évben jól teljesítőknek nyáron Csíksomlyón két hetes angol-német nyelvi tábort tartanak, és az öt legsikeresebb fiatalt angliai és németországi nyelvi táborokba is viszik.

Csányi Sándor hangsúlyozta, hogy a program a fiatalokat a szociális helyzetükből adódó elmaradásaik pótlásában támogatja, és összetartó közösségek kialakítására ösztönzi őket. Az idei bővítéstől Csányi Sándor az M1-nek nyilatkozott.

"382-en vagyunk. Idén újabb 40 gyerek beválogatására kerül sor, tehát túlléptük a négyszázas határt.

A tervekben mindig ezer fő volt, tehát elvileg nyitunk új házakat, új mentorokat alkalmazunk, és választunk új gyerekeket" - mondta Csányi Sándor.

Felhívjuk figyelmüket, hogy Csányi Sándor csütörtökön este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×