INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

gyerekek

2018.09.22. 18:00

Becsengettek, támadnak a vírusok - mit tegyünk?

A tanévkezdettel elindul az őszi megbetegedések időszaka is. A közösségbe visszatérő vagy az iskola kapuját először átlépő gyerekeket számtalan vírus és baktérium is elkíséri az osztályterembe. Lehetetlennek tűnik, hogy a kicsi teljesen egészségesen vészelje át az őszi hónapokat, de néhány óvintézkedéssel és hasznos szokás bevezetésével csökkenthetjük az ágyban töltendő napok számát.
2018.07.06. 13:08

Újabb veszélyek fenyegetik a barlangban rekedt diákokat

Közel két hete tűnt el, és 10 nap után találták meg azt a fiatalokból álló focicsapatot, akik tanárukkal rekedtek egy barlangban Észak-Thaiföldön. A diákok jól vannak, és úgy tudni, a labdarúgó-világbajnokság eredményei iránt érdeklődtek. A FIFA, valamint edzők, focicsapatok is üzentek nekik. Egyre több dolog derül ki arról, hogyan úszhatnak ki a bent rekedtek.
2018.07.05. 09:16

Versenyt futnak az idővel az elárasztott thaiföldi barlangnál dolgozó mentőcsapatok

Az időjárás a legnagyobb aggálya a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésén dolgozó csapatoknak, amelyek igyekeznek a gyerekek számára minél könnyebben járhatóvá tenni a jelenleg egyetlen menekülési útvonalat, mielőtt megérkezik a péntekre jelzett újabb esőzés - mondta el a mentési munkálatokat vezető tartományi kormányzó, Narongszak Oszotthakorn.
2018.06.21. 12:06

Mindennapi pénzügyek az általános iskolás tankönyvekben

Eddig a középiskolák 9-10. évfolyamán, valamint az általános iskolák 7-8. évfolyamán volt lehetőségük a diákoknak arra, hogy megismerkedjenek az alapvető pénzügyi, illetve gazdasági ismeretekkel a Pénziránytű Alapítvány kezdeményezésére. Idén ősztől az 5-6. évfolyamos diákok is találkozhatnak ilyen jellegű feladatokkal a matematika órák keretében - mondta az InfoRádióban Merényi Zsuzsa, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója.
2018.05.01. 08:10

Rekordszámú gyermek megy nyári táborba idén

Minden eddiginél több tábort hirdettek meg idén nyárra. A legnépszerűbbek az informatikai, az idegen nyelvű és a katonai táborok - mondta az InfoRádiónak Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője.
2018.04.23. 12:38

Újabb 40 gyermeket támogat a Csányi Alapítvány

Nagyjából egytizedével bővülhet a Csányi Alapítvány Életút programjában támogatott gyermekek száma, újabb 40 gyermeket támogat az Alapítvány, ezzel átlépik a 400 fős határt.
2018.01.30. 20:50

Veszélyes a gyerekekre a Facebook, a szakértők nekimentek Zuckerbergnek

A Facebook nem való kisgyerekeknek, mert nem elég érettek ahhoz, hogy megértsék az online kapcsolatok összetettségét és nem képesek még megóvni a magánéletüket sem - fogalmazta meg aggodalmait egy kedden közzétett nyílt levélben több mint száz szakértő és gyermekjóléti szervezet, felszólítva Mark Zuckerberget, a Facebook tulajdonosát, hogy vonja vissza a tavaly decemberben elindított Messenger Kids nevű alkalmazást, amelyet kifejezetten a 13 év alatti korosztálynak szánt a cég.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018