INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

m1-es autópálya

forgalom

baleset

tél

Megtelt az M1-es autópálya

Megtelt az M1-es autópálya

Infostart

Drasztikusan nőtt az M1-es forgalma – írja a Magyar Idők.

A Mosonvármegye.net ír arról, hogy – statisztikai adatok szerint – míg 1996-ban naponta átlagosan mindössze hatezer jármű haladt el az autópályán Hegyeshalomnál, addig 2010-ben ez a szám 22 ezer volt, az elmúlt évben pedig már 33 ezer járművet számláltak egy napon. A helyzet még rosszabb Győr környékén, ahol a tíz évvel ezelőtti 14 ezerről 2016-ra 46 ezerre nőtt a napi forgalom. A megnövekedett forgalom okozta problémákkal nap mint nap szembesül a rendőrség is.

Halász Sándor rendőr őrnagy, az autópálya-alosztály vezetője elmondta, hogy az utóbbi években átlagosan naponta történik baleset a hozzájuk tartozó hetvenkét kilométeres sztrádaszakaszon, ami a hegyeshalmi átkelőtől a megyehatárig tart. A rendőrség tapasztalata szerint a főutakon, mellékutakon a téli időjárás beköszöntével az autósok óvatosabban közlekednek és kevesebb a baleset, a sztrádán azonban éppen ebben az időszakban nő az ütközések száma.

Az autósok sokszor sablonos közlésnek tartják, amikor a rendőrség figyelmeztet a megváltozott időjárási- és útviszonyok okozta veszélyekre, és azt gondolják, hogy az autópályadíj megfizetésével a nyári évszakokhoz hasonló útviszonyokat biztosítanak nekik. A rendőrök ebben az időszakban gyakorta tapasztalják egy-egy balesetnél, hogy az árokba csúszott autó vezetője azzal magyarázza a történteket, hogy még a megengedett sebességhatárt sem érte el, csak száztízzel hajtott. A balesetek miatt a feltorlódott sorban pedig újabb ütközések történhetnek.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018