INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

kresz-vizsga

kérdés

nfm

mozgókép

Új kérdések jönnek a KRESZ-vizsgán

Új kérdések jönnek a KRESZ-vizsgán

InfoRádió

Januártól tovább bővül a járművezetői elméleti vizsgákon előforduló mozgóképes kérdések köre.

Több mint egy évtizede már számítógépes vizsgatermekben folynak a KRESZ-vizsgák Magyarországon, és 2015 januárjában megújultak az elméleti vizsgakérdések. 2016 májusában kategóriánként két-két kérdéshelyen megjelentek a mozgóképes vizsgakérdések, amikor a vizsgázó nemcsak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet lát és értékel, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve képesnek kell lennie több, egymást követő információ feldolgozására is.

A nagyjából 10 másodperces animáció akár többszöri megtekintésére, a válaszlehetőségek feldolgozására ugyanúgy egy perc áll rendelkezésre, mint a szöveges vagy állóképes feladatoknál. A mozgóképes kérdéseknél az átlagos válaszidő ennek megfelelően valamelyest hosszabb, de a hagyományos tesztelemeknél nagyobb százalékban válaszolják meg helyesen a jogosítványszerzéssel próbálkozók.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által ellenőrzött és jóváhagyott, januártól bevezetendő új kérdések egyelőre a meglévő két mozgóképes kérdéshely adatbankját bővítik, de a technológia a jövőben várhatóan egyre növekvő mértékben alakítja majd vizsgáztatás menetét.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018