eur:
394.36
usd:
371.7
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Márta István ringbe száll Kapolcsért

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap Kapolcson.

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap a Veszprém megyei Kapolcson - tájékoztatta az illetékes Monostorapáti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője szerdán az MTI-t.

Takács Lászlóné elmondta: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete tavaly szeptemberben feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Göntér Gyula jelenlegi településvezető és Márvány Péter. A négy önkormányzati képviselői hely egyikét hét független jelölt - Márta István, Varga Szilvia, Szaszkó Benedek, Sári János, Horváth Lászlóné, Vass István és Kocsis Csaba - szeretné elnyerni.

Az időközi választáson 307-en jogosultak szavazni Kapolcson - közölte a jegyző.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×