eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fordulat az autópályán gázoló kamionos ügyében

Fordulat az autópályán gázoló kamionos ügyében

Vádat emeltek a kamionsofőr ellen, aki tavaly februárban – mivel nem az utat figyelte – a leállósávban elütött több embert, köztük egy fiatal rendőrnőt, aki a helyszínen életét vesztette. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítják bíróság elé.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2017. február 13-án 9 óra előtt egy kamiont vezetett az M5 autópályán Budapestről Szeged felé. A jármű 83-85 km/h óra sebességgel haladt.

Az autópálya 23 kilométerszelvényében, Gyál térségében járva a férfi nem az útra, a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta új frekvenciára hangolni. Emiatt nem tartotta az út vonalvezetését, hanem a leállósávba hajtott, ám nem messze tőle éppen rendőri intézkedés folyt.

Fordulat az autópályán gázoló kamionos ügyében

Egy megkülönböztető fényjelzését működtető, de civil szolgálati gépkocsi, mögötte pedig az intézkedés alá vont személygépkocsi állt a leállósávban. Az ellenőrzött jármű utasa az autóban ült, a biztonsági öve be volt kapcsolva. Az intézkedő rendőrök a járművek mellett álltak.

Fordulat az autópályán gázoló kamionos ügyében

A vádlott a kamionnal hátulról nekiütközött a leállósávban álló személygépkocsinak, az pedig a rendőrök szolgálati gépkocsijának. A személygépkocsi megpördült, majd az árokban állt meg. A kamion a szolgálati járművet még maga előtt tolta, ami aztán a vadvédő hálónak ütközve állt meg. A kamion elsodorta a járművek mellett álló rendőröket is.

Fordulat az autópályán gázoló kamionos ügyében

A balesetben az igazoltatott jármű vezetője, egy nő és ez egyik rendőr súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A másik rendőr, egy rendőrnő a baleset során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a kamiont vezető férfit. A vádlott bűnösségéről a Dabasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×