eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zöld jelzés Paksnak

Az engedélynek köszönhetően a Paksi Atomerőmű továbbra is négy blokkal, több mint 2000 MW beépített teljesítménnyel üzemel majd, melyek meghosszabbított működési engedélye 2032 és 2037 között jár le.

A hazai villamos energiatermelés több mint fele, a felhasználás több mint harmada Paksról származik, így az OAH döntés biztosítja, hogy az ország biztonságos ellátásának továbbra is legfontosabb pillére legyen a Paksi Atomerőmű - közölte az MVM.

Zsuga János, az MVM vezérigazgatója kiemelte: „Az atomerőmű kiszámítható módon, magas rendelkezésre állással, tisztán, CO2 mentesen, a hazai termelők közül legolcsóbban termel, így klímavédelmi célok elérésében és az ellátásbiztonság fenntartásában is nélkülözhetetlen szerepet tölt be az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.”

A munka tovább folytatódik, hiszen az engedélyben a Hatóság - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - az engedélyezési dokumentációhoz kapcsolódóan feladatokat határozott meg - tették hozzá közleményükben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×