eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Drámai ok miatt nem gyógyítanak itthon több beteget?

Drámai ok miatt nem gyógyítanak itthon több beteget?

Előfordulhat, hogy bár félig üres egy osztály, a páciensnek mégis várnia kell a felvételre, mert nincs pénz a kezelésére.

Körülbelül 2,4 millió beteget láttak el tavaly az ország kórházai, egynapos beavatkozást viszont csupán az esetek valamivel több mint tíz százalékában végeztek az intézmények - írta a Magyar Nemzet az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legfrissebb jelentése alapján.

Hatalmas különbségek vannak a kórházak között abban a tekintetben, hogy milyen mértékben használták ki a rendelkezésre álló kórházi ágyakat. Kincses Gyula egészségügyi szakértő a lapnak elmondta: egyes kórházak alulfinanszírozottsága miatt előfordulhat, hogy bár félig üres egy osztály, a páciensnek mégis várnia kell a felvételre, mert nincs pénz a kezelésére.

A szakértő szerint hiába van egy kórháznak sok ágya, ha ehhez képest az egészségbiztosító által adott havi finanszírozás alacsony, akkor nem fogja kihasználni a meglévő helyeket.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×