INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

neak

2022.05.17. 15:55

Mérföldkő a hazai endokrin onkológia történetében

Hazánkban elsőként egy 80 éves férfi részesült a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján abban az izotópos infúziós kezelésben, amellyel a hormontermelő, vagyis a neuroendokrin daganatok terápiás lehetősége bővült. A kezelés hazai bevezetése azért bír nagy jelentőséggel, mert eddig a magyar betegeket NEAK támogatással ugyan, de külföldön, Svájcban vagy Németországban látták el.
2022.03.11. 08:26

Súlyos ellátási zavarokra figyelmeztetnek a segédeszközök piacán

A gyógyszergazdaságossági törvény módosítását kérik a kormánytól a gyógyászatisegédeszköz-forgalmazók, úgy vélik ugyanis, hogy az euró drágulása és a garantált bérminimum emelése miatt a jelenlegi segédeszköztámogatási rendszer fenntarthatatlan – közölte a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.
2021.12.23. 11:53

Ismét rendezi a kormány a kórházak adósságát

Örömhírt kaptak az állami egészségügyi intézmények az ünnepek előtt két nappal: 41 milliárd forintnyi adósságukat konszolidálja ugyanis a kormány a most megjelent határozatok szerint.
2021.09.29. 18:23

Új kezelés adhat reményt a petefészekrákban szenvedő magyar nőknek

Budapesten elsőként a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján egy 47 éves, előrehaladott petefészek-daganatban szenvedő nőn alkalmazták azt a kezelést, amely a kiterjedt petefészek-daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet. Hazánkban évente mintegy 1300 új petefészek-daganatot diagnosztizálnak, 70 százalékban előrehaladott stádiumban. A speciális, a NEAK által egyedi méltányosság alapján támogatott eljárás éppen az ő túlélési esélyeiket javíthatja.
2020.12.21. 19:42

Medicina évkönyv: górcső alatt a teljes magyar egészségügy

Megjelent a Medicina évkönyv, amelyben a magyar egészségügy helyzetét szakértők, orvosok, ágazati szereplők elemzik, valamint bemutatásra kerül a különböző egészségügyben szereplők, kórházak, egészségügyi intézmények, magáncégek teljesítménye is.
2020.08.07. 19:54

A felszabadított kórházi ágyak fele üresen áll

Mintegy 67 ezer kórházi ágyból csupán 38 ezren ápoltak beteget a NEAK számai alapján júniusban, ami 52 százalékos kihasználtságot jelent. A rehabilitációs ellátásban még alacsonyabb arányokat találtunk.
2020.06.30. 13:09

Nagyot fordult a világ a magyar egészségügyben a járvány idején

Június végére az egészségügyi intézmények kezdenek visszatérni a régi kerékvágásba, az összes ellátási esetszám elérte a tavalyi 80 százalékát. A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) adatai szerint a leállás két és fél hónapja alatt nem sok akut eset maradhatott el.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018