eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Összesen 230 kilométeren van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyószakaszokon - a nap hírei

December végéig lehet visszaigényelni az adóhivataltól a 2013. január 1-je előtti túlfizetéseket. Elhunyt Fábián Juli énekes, dalszerző, dalszövegíró.

Összesen 230 kilométeren van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyószakaszokon. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a Túron és a Tisza legfelső szakaszán már másodfokú a készültség, a Bodrogon és a Tisza több szakaszán elsőfokú a védekezés. Siklós Gabriella hozzátette: a Körösökön a hét elején harmadfokú készültségi szintet is elérheti az árhullám. A Tisza a teljes hazai szakaszán árad. A belvízzel elöntött terület nagysága csaknem 7 ezer hektár.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egyes pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság ügyében. Gulyás Gergely hangsúlyozta: a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott. A kormánypárti politikus azzal összefüggésben beszélt erről, hogy szombaton tette le az állampolgársági esküt az egymilliomodik honosított külhoni magyar és családja.

Összeállt a DK-Szolidaritás választási szövetség listája a jövő évi parlamenti választásokra - közölte a Demokratikus Koalíció. A szövetség listavezetője Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke lesz, őt Molnár Csaba ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő, illetve Vadai Ágnes alelnök, országgyűlési képviselő követi. Az ellenzéki párt már korábban jelezte, hogy önálló pártlistát állít a 2018. évi országgyűlési választásokra. A DK emellett folytatja a tárgyalásokat a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjéről.

Előzetes letartóztatásba helyezte Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét a Budai Központi Kerületi Bíróság. A politikust zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás és kábítószer kereskedelem miatt vették őrizetbe pénteken. Az MSZP az eljárás végéig felfüggesztette Simonka Csaba párttagságát. A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését.

December végéig lehet visszaigényelni az adóhivataltól a 2013. január 1-je előtti túlfizetéseket - közölte a területért felelős államtitkár. Tállai András arra hívta fel a figyelmet, hogy a határidőig vissza nem igényelt összegek az államkasszához kerülnek. Hozzátette: érdemes ellenőrizni az adószámlát, mert nemcsak a tartozás, hanem a túlfizetés is elévül. Tavaly 3,8 milliárd forint évült el, ennyit felejtettek az adózók a NAV-nál.

Mától a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is részt vesznek a legnagyobb tömegeket vonzó karácsonyi vásárokon. A M1 tudósítója azt közölte: hajnalban TEK felirattal ellátott, páncélozott harcjárművek érkeztek az adventi vásárokhoz, így például a budapesti Vörösmarty térre és a Szent István Bazilikához. Az M1 tudósítója elmondta, a megerősített rendőri jelenlétet a belügyminiszter rendelte el. Az intézkedés célja a lakosság biztonságérzetének fenntartása, a terrorfenyegetettség azonban nem növekedett.

A Debreceni Egyetem szerint egy ritka szindróma miatt halt meg pénteken az a 32 éves nő, aki néhány órával azután vesztette életét, hogy egészséges hármas-ikreknek adott életet. Az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája azt közölte: a hajdúszoboszlói nőt a szülés után fellépő, úgynevezett HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték.Pénteken a 32. hétben az orvosok császármetszést hajtottak végre, a szülés után az édesanya állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később hirtelen rosszullét lépett fel nála, és leállt a keringése is. Az újraélesztés és a további 50 perces ellátás ellenére nem tudták megmenteni a kismamát.

Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból - mondta Ferenc pápa Advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren. A katolikus egyházfő megáldotta a gyermek Jézus jászolba helyezendő szobrocskáit. Ferenc pápát 81. születésnapján az egész világból felköszöntötték.

Izraelben négyórás sztrájkkal és útelzárásokkal tiltakoztak a Teva gyógyszeróriásban tervezett nagyszabású elbocsátások miatt. A nap első felében zárva voltak az állami hivatalok, a kórházak és a rendelőintézetek. A generikus gyógyszeróriás izraeli dolgozóinak mintegy felétől készül megválni pénzügyi nehézségei miatt. Szinte teljesen felszámolják izraeli gyártási kapacitásukat, egész gyárakat zárnak be.

Több ezren követelték Petro Porosenko ukrán elnök menesztését egy kijevi tüntetésen. A demonstrációt Mihail Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori grúz elnök vezette. A rendőrök és aktivisták összecsapásában a rendvédelmi szervek több mint 30 tagja sebesült meg az Október Palotánál. Mihail Szaakasvilit december 8-án vették őrizetbe és szállították előzetes fogdába a hatóságok Kijevben, azután, hogy néhány nappal korábban ezt hívei megakadályozták. Később egy kijevi bíróság úgy döntött, a politikus szabadlábon védekezhet.

Elhunyt Fábián Juli énekes, dalszerző, dalszövegíró. A művészt hosszan tartó betegség után 37 évesen érte a halál. Fábián Juli a szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar énekesnő volt, aki a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt. Tagja volt az Erik Sumo Band-nek, illetve a Barabás Lőrinc Eklektric nevű együttesnek, és saját zenekart alapított Fábián Juli Jazz Riff néven. 2007-ben és 2008-ban bejutott a montreux-i jazz-énekverseny legjobb nyolc indulója közé. Fábián Juli fellépett valamennyi nagy hazai nyári fesztiválon.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×