eur:
394.44
usd:
369.6
bux:
65735.37
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Veronai buszbaleset: ki mond igazat?

Veronai buszbaleset: ki mond igazat?

A gyászoló szülők szerint méltánytalan összeget ajánlott a Veronában balesetet szenvedő busz biztosítója, a társaság szerint azonban a magyar gyakorlat maximumát fizették ki a károsultaknak. Balog Zoltán miniszter is közbenjárt a biztosítónál, a tárca pedig állítja, minden segítséget megad a családoknak.

A veronai buszbaleset áldozatainak családtagjai nem kapnak érdemi információt az olasz rendőrségi eljárásról, a nyomozás fejleményeiről. Az Indexnek az egyik édesanya azt mondta, hogy a szülők fel vannak háborodva, mert a Külgazdasági és Külügyminisztérium semmilyen tájékoztatást nem ad nekik a baleset óta, a Klebelsberg Központ pedig próbálja távolítani magától a tragédiát. 

Az InfoRádiónak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy sajtótájékoztatón azt mondta, folyamatosan sürgetik az olasz hatóságokat, hogy adják ki a családoknak a hivatalos papírokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben jelezte, hogy Balog Zoltán miniszter februárban már egyeztetett a balesetben érintettek biztosítási kárrendezéséről a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával, és kérte a biztosító együttműködését, erre ígéretet kapott.

A tárca igyekszik minden segítséget megadni a családoknak, a Tankerületi Központ által megbízott ügyvédi irodán keresztül a hozzátartozók tájékoztatást kapnak lehetőségeikről, emellett az iroda minden lehetséges ügyben eljár a szülők képviseletében. Az intézmény folyamatosan együttműködik a Klebelsberg Központtal, a pedagógiai szakszolgálattal, az ügyvédi irodával, hogy a kormányzat által ígért segítséget az érintettek megkapják, erről minden szülő folyamatos tájékoztatást kap. 

Lapinformációk szerint a buszt biztosító cég olyan összeget akart kifizetni a gyászoló családoknak, amelyet egyikük sem fogadott el. A Groupama Biztosító, a veronai tragikus balesetben érintett autóbusz kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésének kezelője közölte, hogy bár a baleset körülményeinek vizsgálata, a jogi felelősség megállapítása még jelenleg is folyamatban van, de ahol a rendelkezésre álló információk alapján meghatározható volt a kárösszegek nagysága és a kiutaláshoz szükséges dokumentumok is beérkeztek,

a veronai baleset károsultjai és hozzátartozói számára kifizette a kártérítési összegeket,

az alábbiak szerint:

  • A már benyújtott poggyászkárok illetve a felmerült költségek, dologi károk megtérítését folyamatosan rendezte a biztosító.
  • Az elhunytak valamennyi közeli hozzátartozója – szülők, testvérek és nagyszülők – részére ún. sérelemdíjat is fizetett a biztosítótársaság.
  • A súlyos sérülést szenvedettek esetében egészségi állapotuk alakulásától függően lesz meghatározható a sérelemdíj végleges nagysága, de előleget már esetükben is kifizettek.
  • A tartós gyógykezelésre szoruló sérültek egészségi állapotával összefüggő többletkiadásokat megtérítette, illetve folyamatosan téríti a biztosítótársaság.
  • A könnyebb sérültek, vagy közvetlen fizikai sérülést nem szenvedettek számára szintén jelentős összegű sérelemdíjat fizetett, illetve fizet ki.

A biztosító szerint a sérelemdíjak, tekintettel a baleset különösen tragikus körülményeire, a magyar gyakorlatban meghatározott kártérítési összegek felső határán mozognak.

 A Groupama Biztosító a kárügyeket ezzel nem zárta le, a társaság a tragikus baleset érintettjeivel, áldozatainak hozzátartozóival továbbra is aktív párbeszédre törekszik, így az átutalt sérelemdíjakkal kapcsolatban is biztosítja a lehetőséget a további egyeztetésre.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet egy autóbusz, amelyen többségében fiatalok, többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak, huszonhatan megsérültek.

Minden fontos hírünk a veronai buszbalesetről itt.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×