eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Afganisztán betartja kötelezettségeit a kiutasított menekültekkel kapcsolatban

Afganisztán betartja nemzetközi kötelezettségeit a Németországból kiutasított afgánokkal kapcsolatban - biztosította Asraf Gáni afgán államfő Frank-Walter Steinmeier német külügyminisztert egy pénteki telefonbeszélgetés alkalmával az afgán külügyminisztérium közlése szerint.

Gáni ezt azután jelentette ki, hogy csütörtökön az afgán migrációs ügyi miniszter azt közölte: a kabuli kormány egy erre vonatkozó egyezmény hiányában nem tartja kötelezettségének azoknak az afgánoknak a visszafogadását, akiknek Németországban elutasították menedékkérelmüket, illetve akiket kiutasítottak a német hatóságok.

Pénteken az afgán államfő azonban kijelentette: migrációs ügyi miniszterének korábbi nyilatkozata nem tükrözi kormánya álláspontját, és Afganisztán betartja nemzetközi kötelezettségeit.

Az afgán külügyminisztérium közleménye szerint Steinmeier, aki pénteken a szíriai polgárháború rendezését szolgáló konferencián vett részt Bécsben, a telefonbeszélgetés során a korábbi nyilatkozatok miatt felháborodásának adott hangot.

Szerdán Thomas de Maiziere német belügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte az afgán menedékkérők nagy számát, és jelezte: az afgánoknak nem érdemes arra számítaniuk, hogy menekült-, vagy úgynevezett befogadott státust kapnak Németországban. Hozzátette: a berlini és a kabuli vezetés azon dolgozik, hogy az eddiginél jóval több menedékkérőt telepítsen haza Afganisztánba.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×