INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Gyurcsány megveti az erőszakot

InfoRádió / MTI
Gyurcsány Ferenc szerint a csütörtöki Magyar Nemzet címoldalán megjelent, híveinek tulajdonított mondatok a gyűlöletről, az embertelenségről, a fizikai erőszakról szólnak. "Én ezt megvetem. Jó ügyet nem lehet így képviselni" - írta a volt miniszterelnök a Facebookon.

A napilap "Meggyilkolnák Orbán Viktort Gyurcsány hívei" címmel közölt írást, azt közölve: különböző blogbejegyzésekben a volt miniszterelnök támogatói botrányos kijelentéseket tettek, egyikük például azt írta, ha valaki biztosítaná a gyereke jövőjét, "kilőném ezeket a tetveket, Vityával az élen".

Gyurcsány Ferenc erre úgy reagált: nem tudja, hogy akik ezeket a szövegeket írták, valóban az ő politikai hívei-e. "Ha így van, akkor muszáj világossá tennem: nem tartok igényt ilyen támogatásra" - írta.

Kitért ugyanakkor arra is: "nincs olyan gyalázatos pejoratív jelző, ami a fent említett lap hasábjain ne jelent volna meg nevemhez társítva", a Fidesz egyik képviselője pedig embertelenül, alávaló módon beszélt Horn Gyuláról és Toller Lászlóról. "Úgy emlékszem, ezekben az esetekben Orbán Viktor csendben maradt" - olvasható Gyurcsány Ferenc bejegyzésében.

Orbán Viktor szóvivője korábban azt mondta: újabb és mindeddig elképzelhetetlennek tűnő határt lépett át Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök "üzleti és baráti köre" azzal, hogy a politikai ellenfelek politikai megsemmisítésére vonatkozó szándék után most a fizikai megsemmisítésre vonatkozót is nyíltan felvállalják. Szijjártó Péter szerint az MSZP számára ez az utolsó utáni pillanat arra, hogy az ilyen emberektől megszabaduljon, mert ha nem teszi, annak az ódiumát vállalja fel, hogy közösséget vállal azokkal, akik politikai ellenfeleik legyilkolásáról nyilvánosan és nyíltan is vizionálnak.

A címlapról ajánljuk